Jövőre veled, ugyanitt II. – Előbemutatót tartanak Hargitai Iván rendezéséből

2018 július 14. szombat, 9:30
A Jövőre veled, ugyanitt nagy számú közönséget vonzott be a veszprémi Latinovits-Bujtor Játékszínbe az elmúlt évadban.

Most elkészült a romantikus vígjáték 2. része Hargitai Iván rendezésében, Váradi Eszter Sára és Keller János főszereplésével.

Ajánló a darab elé:

Doris és George már nem fiatal. De nem tudnak lemondani az évenkénti egyszeri találkozásról. Titkos szeretők 25 éve. Gyerekük született, sőt unokájuk is, de nem tudják, nem akarják elengedni egymást. Viszont a válás és az új házasság sem opció.
Mi tartja össze ezt a viszonyt? Szex? Szorongás? Függetlenségi vágy? Önmaguk mítosza? Az első rész folytatása a boldogság utáni vágyat az abszurditásig fokozza humorral, kedvesen, legyőzve a rosszat, megragadva a
közönséget.

Keller János, Váradi Eszter Sára / Petőfi Színház – Vörösmarty Színház: Jövőre veled ugyanitt II.

A Jövőre veled, ugyanitt II. a Veszprémi Petőfi Színház következő évadának műsortervében is szerepel, azonban már most nyáron, egy rendkívüli előbamutató kapcsán is láthatja a közönség a történet folytatását.

A rendkívüli előbemutató a Balatonalmádi Magtárszínházban lesz, 2018. július 26-án, csütörtökön, 19 órakor. 

A titkos szeretők már 25 éve ismerik egymást. Vajon választ kapunk rá, hogy mi tartja össze ezt a viszonyt?

A veszprémi Petőfi Színház és a székesfehérvári Vörösmarty Színház közös produkcióját Hargitai Iván rendezte, aki emlékeztetett arra, hogy az első részt korábban már nagy sikerrel játszották, de a második rész is önállóan értelmezhető előadás. A rendező szerint mindkét darab nagy színészi virtuozitást igényel, hiszen külön-külön is évtizedeket ölelnek fel, s ezzel magukban hordozzák a drámát és a komédiát egyaránt.

Váradi Eszter Sára nagy lehetőségként éli meg a szerepet és hálás a sorsnak, hogy ilyen feladatot kapott. A kétórás, kétszereplős előadásokat izgalmasnak nevezte, mert a karakterek és a kapcsolatuk is izgalmas, miközben a sok érzelmi hullámzás miatt igen mozgalmas a darab.

Keller János arról beszélt, hogy az idő múlása elsősorban szellemi és lelki értelemben hoz érzékelhető átváltozást a szereplőkön. Megjegyezte, hogy Magyarországon néhány színház játssza egyik vagy másik részt, de a kettőt együtt egyik teátrum sem tűzte még egyszerre műsorra.