Hangpancsi és komplex művészeti nevelés a Fűszer&Csemegében

Egyedülálló foglalkozásra várják a gyerekeket 6-10 éves korig.

Január 30-án vesznek végső búcsút Felföldi Anikótól

Felföldi Anikó művésznő hamvainak búcsúztatására 2020. január 30-án csütörtökön 16.00 órakor az Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplomban gyászmise keretében kerül sor.

“Egy gyerek számára teljesen egyértelmű, hogy a báb létezik” – Szűcs Réka válaszolt

A Kolibri Stúdiójából indult, most a Harlekin Bábszínház színésze és rendezője, következő rendezésének bemutatóját január végén láthatja az egri közönség. Szűcs Rékát a Revizor kérdezte.

Yvonne – A Fészekben tartotta meg új bemutatóját a Maladype

Gombrowicz darabját január 25-én mutatta be a Fészek Művészklubban a Maladype társulata.

Közös szavalással ünnepelték a magyar kultúra napját Veszprémben

Rendhagyó módon ünnepelte a magyar kultúra napját a Veszprémi Petőfi Színház. A teátrum társulatának tagjai a Kossuth utcán, a Veszprémi Ifjak Pontja előtt várták a közönséget, ahol több mint százan egyszerre szavalták a Himnuszt.

Kint sincs senki – Második világháborús interjúk alapján készül előadás középiskolásokkal

Második világháborús interjúk alapján készít színházi előadást középiskolásokkal a Személyes történelem produkció. Bemutató 2020. január 26-án és 27-én, a Nemzetközi Holokauszt Emléknapon a Kőleves vendéglőben.

Musical készül Puskás Ferenc életéről

Böhm György viszi színpadra azt a musicalt, amely minden idők legnépszerűbb magyar futballistája, Puskás Öcsi életéről szól.

Szente Vajk rendezésében tavasszal a József Attila Színházba is megérkezik a 9-től 5-ig című musical

A Broadway és a West End után márciusban a József Attila Színházban is látható a 9-től 5-ig című musical. A zenés előadás Szinetár Dóra, Korponay Zsófi és Polyák Lilla főszereplésével kel életre.

Felfedezem Apámat – Pallagi Melitta és Tóth József a februári Pszichoszínházban

Bácskai Juli Pszichoszínháza február 10-én 19 órától a K11-ben bemutatja Felfedezem Apámat c. előadását.

B. Élthes Eszter: “Politikai gyámság alá helyezték a Bessenyei-díj bírálóbizottságát”

Bessenyei Ferenc özvegye visszavonta a Bessenyei-díj névhasználati jogát Hódmezővásárhely városától. B. Élthes Eszter a promenad.hu-nak elmondta: nem volt más lehetősége, mint a gálán bejelenteni a döntését, miután a helyi önkormányzat felülírta a bírálóbizottság döntését.

Csáki Judit: “Mindent elvehetnek a függetlenektől, ők akkor is működni fognak”

A színikritikus szerint a szakmára rosszul hat a jelenlegi széttartás, ugyanakkor a függetlenek még akkor is létezni fognak, ha már a jelenlegi politikai szereplők sehol sem lesznek. Csáki Judit az ATV vendége volt.

Keleti Éva: “Az életem örök kétkedés önmagamban”

Több mint hat évtizedes pályafutása során interjúk tömkelege készült vele a karrierjéről, viszont a magánéletéről, a kétségeiről és arról, milyen nehézségekkel járt nőként érvényesülnie a fotóriporteri pályán, ritkán mesélt. Keleti Évát a wmn.hu kérdezte.

A hűség évadát hirdette meg a Soproni Petőfi Színház

Az 1921. december 14-én Sopronban tartott népszavazás századik évfordulója alkalmából a hűség évadát hirdette meg a 2020/2021-es szezonra a Soproni Petőfi Színház – jelentette be a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A hétvégén rendezik meg a Pajtaszínházi Szemlét

Az V. Pajtaszínházi Szemlén vidéki amatőr társulatok mutatkoznak be a Nemzeti Színházban.

Szétcsúszva – A fiatalkori alkoholfogyasztás visszaszorításáért küzd a Momentán

Elindult a Szétcsúszva program, a Momentán Társulat által indított kezdeményezés célja a fiatalkori alkoholfogyasztás visszaszorítása interaktív színházi edukációs előadások segítségével. Az előadásokon bemutatják az alkoholfogyasztás veszélyeit a diákoknak. Az első előadást pénteken tartották Budapesten.