Szerelmek városa – Ősbemutatót tartottak a Vígszínházban

A nagy Gatsby alkotócsapata a kultikus filmből kiindulva készített színpadi adaptációt.

Afterparty – Új bemutatóra készül a Tünet Együttes

2021. szeptember 22-én és 23-án este 8 órakor a Trafóban látható a Tünet Együttes új bemutatója, az Afterparty – egy fiktív törzs fiktív rituáléja.

A Pinceszínházban tartja Ady-estje ősbemutatóját Jordán Tamás

Új önálló esttel, Ady Endre költészetéből merítkezve áll a közönség elé Jordán Tamás a Pinceszínházban, a Levelek Adytól című előadás premierjét szeptember 19-én tartják. Emellett más újdonságokkal is készülnek Ferencváros színházában a következő hetekben.

Őrült utazásra hív a Radnóti Színház új kísérleti produkciója

Egy őrült utazásra invitálja a nézőket a Radnóti Tesla Laborba a Radnóti Színház most induló évadának első premierje, amely a latin-amerikai irodalom sztárjának kikiáltott Roberto Bolaño Vad nyomozók című regényét viszi színpadra. A hatszáz oldalas könyv színpadi adaptációja és a rendezés a Junior Prima-díjas Kelemen Kristóf munkája.

Összművészeti fesztivállal reSTARTolják a kultúrát a Ráday utcai színházak

A 2021-22-es, szinte teljesen zárt évad alatt két új színház is beköltözött a IX. kerületi Ráday utcába, a már jelen lévő négy mellé. De ez nem a versenyt erősítette az egykori kult utcában, hanem az együttműködést és a közös gondolkodást emelte magasabb szintre. Olyannyira, hogy alig egy hónap múlva összművészeti fesztivált tartanak, amelynek nem titkolt célja a budapesti OFF-Broadway megalapozása.

25 éves a Káva, A Résztvevő Színháza

Új bemutatókkal és izgalmas programokkal ünnepli születésnapját az idén 25 éves Káva Kulturális Műhely, A Résztvevő Színháza.

Két premierrel jelentkezik szeptemberben az Art-Színtér

Szeptember 17-én Terrence McNally: Ketten egyedül című darabját mutatják be Ullmann Mónika és Makranczi Zalán főszerepelésével; míg 23-án Eric Assous: Mesterhármas című előadása debütál Marjai Virág, Jakab Csaba és Ozsgyányi Mihály szereplésével. A bemutatókra a Bethlen Téri Színházban kerül sor.

Évadot hirdetett a Másik Produkció

A Másik Produkció társulatának életében idén az ötödik évad kezdődik meg.

Mit ér, ha? – Zenés női varieté a mulandóságról

Szeptember 17-én mutatja be a független színházi társulás, a Láthatáron Csoport legújabb darabját, a Mit ér, ha? című zenés női varietét, amely olyan témákkal foglalkozik, ami minden nőt érint vagy érinteni fog előbb vagy utóbb. Sőt! Nem csak a nőket, a férfiakat is!

Hamis hang – Ujj Mészáros Károly rendezése a Rumbach utcai zsinagógában

Didier Caron Hamis hang című drámáját a felújítás után ismét a régi fényében ragyogó Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában mutatja be az Orlai Produkciós Iroda. Az előadást Ujj Mészáros Károly rendezte, szereplői Vasvári Csaba és Nagy Dániel Viktor.

Frivol – Kortárs néptánc előadást rendezett Alföldi Róbert az Átriumban

A 18 éven felülieknek szánt produkció szeptember 14-én kerül első alkalommal közönség elé.

Egressy Zoltán darabjával kezdi az évadot a Zichy Szín-Műhely

Egressy Zoltán Gordiusz című darabjával kezdi az évadot kedden a Zichy Szín-Műhely, amelynek 2021/22-es repertoárján magyar kortárs szerzők és klasszikusok, Pilinszky János, Nemes Nagy Ágnes és Petőfi Sándor művei is szerepelnek.

Babaváró Party – A Bohém Társulat legújabb bemutatója

Október 16-án egy új musicalt, a Babaváró Partyt mutatják be a 6SZÍN-ben Fésűs Nelly és Horváth Csenge főszereplésével.

A Macskák 1500. előadásával nyitja meg évadát a Madách Színház

A színház tájékoztatása szerint az évad első felében a repertoáron lévő produkciókat játsszák, a Macskák mellett a Jézus Krisztus Szupersztár, Az Operaház Fantomja, a Mamma Mia! és a Mary Poppins című előadást láthatja a közönség, az első nagyszínpadi bemutatót pedig februárra tervezik.

Szakács Györgyivel indul a Jó kérdés ötödik évada

A Magyar Színházi Társaság beszélgetéssorozatának első vendége a Színházi Kritikusok Céhének életműdíjasa, Szakács Györgyi jelmeztervező, valamint Ascher Tamás rendező és Szlávik István díszlettervező.