Olvasópróbával indult az Újszínház évada

“Mivel az előző évadot nem volt alkalmunk hivatalosan lezárni, ezt én most megteszem. És rögtön meg is nyitom az új, 2020/2021-es évadot” – kezdte Dörner György az Újszínház évadnyitóját.

Vesztegzár a Grand Hotelben – Rejtő Jenő története a Budai Szabadtéri Színházban

Augusztus 26-án, szerdán este 19 órakor a csillebérci Budai Szabadtéri Színházban Rejtő Jenő: Vesztegzár a Grand Hotelben című krimi-vígjátékát adja elő az újpesti Szép Ernő Színház.

Herceg a vasfüggöny mögül – Róna Viktorról nyílt kiállítás a Színészmúzeumban

A Petőfi Irodalmi Múzeum – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet új időszaki kiállítását Róna Viktor balettművésznek szenteli.

Tavasszal rendezik meg a Színházak Éjszakáját

A hagyományosan szeptemberben megrendezett Színházak Éjszakáját 2021. március 27-én, a nemzetközi Színházi Világnapon tartják meg.

A Budavári Palotakoncert 2020 nyarán is a magyar operettet ünnepli

Augusztus 8-án az Oroszlános udvar a Találkozások helyszíne lesz, ezt az alcímet kapta ugyanis az idei gálaműsor. A Budapesti Operettszínház művészei idén Huszka Jenő és Lehár Ferenc életműve előtt tisztelegnek, valamint bemutatkozik a Budavári Palotakoncert közönsége előtt a virtuozitásukkal külhonban már sikereket arató Jávorkai Brothers is.

Bővült a Spirita Társulat következő évada

A budapesti Spirita Társulat négy vadonatúj színházi bemutatóval, egy továbbjátszással és egy filmes projekttel készül a 2020/2021-es évadra. Az évadnyitó ülésen – a lehetőségekhez képest – véglegessé váltak a szereposztások is.

Idegenek a vonaton – Krimi készül a Rózsavölgyi Szalonban

Magyarországi bemutatóként kerül színre Craig Warner Idegenek a vonaton című darabja, ami Patricia Highsmith azonos című regénye alapján készült. Az előadás a Rózsavölgyi Szalon, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és a Szentendrei Teátrum együttműködésében jön létre.

Tündértánc – Nővarázs címmel mutat be új produkciót a Nagycirkusz

Van humora a Mona Lisának? Mi járhat Picasso, Munch vagy Szinyei Merse Pál nőalakjainak fejében? Kiderül a Fővárosi Nagycirkusz Tündértánc – Nővarázs című előadásából, amelynek bemutatóját július 18-án tartják.

T9 – Új kulturális közösségi tér nyílt a budai Várban

Irodalmi és történelmi estekkel, zenei produkciókkal, táncelőadással, rendhagyó tárlatvezetésekkel és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várja az érdeklődőket a T9, a budai Vár legújabb kulturális közösségi tere.

A két pápa – Molnár Piroska, Jordán Tamás és Lukács Sándor a Rózsavölgyiben

Anthony McCarten darabját Vecsei H. Miklós rendezésében mutatja be a következő évadban a Rózsavölgyi Szalon.

Nyári színházi hétvégék bérlet az Átriumban

Júliusban a 12 dühös ember, augusztusban Az Őrült Nők Ketrece előadásokat tekinthetik meg a kedvezménnyel bérletes nézők.

A Madách Színház zárt ajtók mellett is közel 6000 nézőt fogadott júniusban

A koronavírus megjelenése a színházakat sem kímélte, a kényszerű bezárások miatt alternatív megoldásra volt szükség a közönség kiszolgálása érdekében.

Szabadtéri programokkal indul újra a Várkert Bazár

Kertmozis előadások, zenei produkciók, irodalmi estek és tematikus séták gazdagítják a Várkert Bazár programkínálatát.

Újra kinyit az Átrium, visszatér Az Őrült Nők Ketrece és a 12 dühös ember

A függetlenség napja című rendezvénnyel nyitotta meg újra hivatalosan is kapuit az Átrium július 4-én. Az első előadás július 11-én a Fehér nyuszi, vörös nyuszi című darab lesz, amit ezúttal – egyetlen alkalommal – Molnár Piroska előadásában láthat a közönség. Még júliusban visszatér a színpadra Az Őrült Nők Ketrece és a 12 dühös ember is.

“A korlátok inspirálóan hatnak” – Interjú Cziegler Balázzsal

Cziegler Balázs díszletei sokszor hatnak a meglepetés erejével. A tervező arról beszélt, hogy szerinte milyen a jó díszlet, hogyan sűrült egyetlen kétméteres lámpává az Egy német sors színpadképe, mitől válik metaforikus térré a Heisenberg padja, és mikor tud elengedni egy előadást.