Emma csöndje – Online premiert tart a Kolibri Színház

A Gimesi Dóra díjnyertes színdarabjából, Kuthy Ágnes rendezésében színpadra állított előadás élő online bemutatóját január 16-án láthatja a nagyközönség.

Online rendezik meg a 22. SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált

Online tartják meg a 22. SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált január 13. és 16. között az Orkesztika Alapítvány Youtube-csatornáján és a fesztivál Facebook-oldalán.

Drámapályázatán díjazott darabok online bemutatására készül a Katona

A Katona József Színház 2020 novemberében, a színházak kényszerű bezárását követően meghívásos drámapályázatot hirdetett újfajta színházi formákkal, műfajokkal kísérletező, online térben megvalósítható művek írására.

Kern András kapta idén a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt

A Vígszínház társulatának titkos szavazása alapján 2020-ban Kern András kapta a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt. A díjat a színház bármely művésze megkaphatja, akár többször is, az adott naptári év során nyújtott kiemelkedő művészi teljesítményéért.

Januárban folytatódnak a VígSTREAMház közvetítései

A Hamlet egy korábbi felvételét január 16-án láthatja a közönség ifj. Vidnyánszky Attila főszereplésével, Eszenyi Enikő rendezésében. Január 22-én, Cseh Tamás születésnapján a Kelet-nyugati pályaudvar című élő koncertszínházi előadással idézik meg a zeneszerző életművét. Január 23-án Pass Andrea drámáját, A vándorkutyát közvetítik, január 30-án pedig A dzsungel könyve 25. születésnapi előadását ünnepelhetjük együtt otthonunkból.

“Úgy hiányzik a színház, hogy belegebedek” – Interjú Balázs Andreával

A színházlátogató publikum régóta ismeri a színpadról Balázs Andi játékát, akit mostanában sokat láthatunk a képernyőn is. 18 éve szerepel a Karinthy Színházban, az intézmény egyik vezető művésze, 2019 óta pedig a Veres 1 Színház színpadán is találkozhat vele a közönség. Televíziós szerepei és színházi munkája mellett karitatív tevékenységéről és a karanténidőszakról is kérdezte az EJI a színésznőt.

Meg se kínáltak – Bödőcs Tibor könyvéből készül előadás a 6színben

Bödőcs Tibor Meg se kínáltak című könyvéből készül előadás Keresztes Tamás rendezésében, Thuróczy Szabolcs szereplésével a 6színben.

Kerekes-Katz Petra és Földvári Péter vezeti tovább a Hatszín Teátrumot

Új vezetéssel folytatja munkáját a Hatszín Teátrum. A jövőben Földvári Péter és Kerekes-Katz Petra irányításával működik tovább a színház.

A csemegepultos naplója, Egyasszony – Kortárs magyar irodalmat streamel az Orlai Produkció

December 3-án A csemegepultos naplója, december 12-én az Egyasszony látható. A monodrámákat Ötvös András és Tenki Réka játssza.

Bezerédi Zoltánnal és Mertz Tiborral készül a Mamu alatt izzik a parázs a Pinceszínházban

Habár előadásokat nem tudnak tartani, a próbák zajlanak a Pinceszínházban.

Harcsa Veronika is részt vesz a Tünet Együttes kísérleti programjában

Új működési formában és elmélyült kísérleti megközelítéssel kezdte meg próbafolyamatát a Tünet Együttes.

Indul a Madách Színház online színháza

Szombaton az Örökké fogd a kezem! című előadással indul a SzínpadON, a Madách Színház online színháza. A darabot Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter előadásában láthatja a közönség.

Tizenegy alkotót választottak a Nemzet Művészének

Hét kategóriában összesen tizenegy alkotó nyerte el a Magyar Művészeti Akadémia Nemzet Művésze díját csütörtökön.

Hétfőtől nem tartja meg a Belvárosi Színházba meghirdetett előadásait az Orlai Produkció

Az Orlai Produkciós Iroda közleménye a Belvárosi Színházban játszott előadásairól.

Mostantól online lehet megtekinteni az Örkény Színház előadásait

Az Örkény Színház közleménye.