Mephisto – Januári premierre készül a Spirita Társulat

A független Spirita Társulat január végén visszatér egykori anyaszínházába, a Bethlen Téri Színházba.

Édeskettes hármasban – Szilveszteri bemutató a 6SZÍN-ben

Szabó P. Szilveszter rendezésében, Földes Eszter és Peller Károly szereplésével mutatják be az Édeskettes hármasban musicalt az év utolsó napján a 6SZÍN-ben.

Közel negyven év után ismét Sirály a Vígszínházban

Csehov egyik legismertebb művét december 17-én mutatták be a Vígszínházban David Doiasvili, az Állami Vaso Abashidze Zenés és Drámai Színház (Tbiliszi) igazgatójának rendezésében. Az előadásban Márkus Luca, Nagy-Kálózy Eszter, ifj. Vidnyánszky Attila, Hegedűs D. Géza, Stohl András, Kőszegi Ákos, Méhes László, Majsai-Nyilas Tünde, Antóci Dorottya és Ertl Zsombor lép színpadra.

Hárman a padon – Benedek Miklós, Gálvölgyi János és Egri Márta az Orlai Produkció előadásában

Benedek Miklóssal, Gálvölgyi Jánossal és Egri Mártával mutatta be december 16-án az Orlai Produkció a Hárman a padon című darabot. A 6színben látható előadás rendezője Göttinger Pál.

Két bemutatót tart decemberben a Katona

December 17-én a Teremtmények című előadást mutatják be a Kamrában, 18-án pedig az Apák és fiúk premierjére kerül sor a nagyszínpadon.

Egy Budapesten szabadon kószáló tigris történetét mutatja be a Stúdió K

A Stúdió K alapítója, Fodor Tamás is színpadra lép december 17-én a Tigris bemutatóján, amely a színház ötvenéves jubileumi programsorozatát nyitja meg.

Vircsaft – Fizikai színház a Gólemben

December 16-án új műfajban debütál a Gólem Színház, avagy időutazás élőzenére és akrobatikára Borgula András rendezésében.

Shakespeare drámát mutat be a MáSzínház

Értelmi fogyatékos és autista játszókkal dolgozta fel a Rómeó és Júliát a MáSzínház. Nem először mutat be klasszikus drámát a mindig a megszokottól eltérőre törekvő alkotóközösség, és ezúttal sem „csupán” a színpadra lépő emberek adottságai képviselik azt a bizonyos másságot.

Sam, avagy felkészülés a családi életre – Új ifjúsági bemutató a Kolibriben

Maria Wojtyszko drámájának bemutatóját december 11-én tartották a Kolibri Pincében, Gyevi-Bíró Eszter rendezésében.

Négy kontinens mintegy száz artistaművésze vesz részt a 14. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon

Négy kontinens mintegy száz artistaművésze részvételével rendezik meg 2022. január 12. és 17. között a 14. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivált, a nagyszabású eseményhez kapcsolódva két tudományos programot is szerveznek.

Eirik Stubø rendezésében mutatja be az Üvegfigurák című darabot a Nemzeti Színház

A szeretetre, a szeretet megélésének lehetőségeire és akadályaira, az emberi lélek mélységeire összpontosít rendező Tennessee Williams Üvegfigurák című darabjának új adaptációjában, amely december 16-tól látható a Nemzeti Színházban.

Network – Oscar-díjas film adaptációja a Centrál Színházban

Történetének legmonumentálisabb előadására készül a Centrál Színház. 2022. január 15-én Sidney Lumet 1976-os, sokszorosan Oscar-nyertes filmjét, a Network-öt Lee Hall adaptációjában állítja színpadra.

Szente Vajk rendezésében érkezik az Oliver! a Magyar Színházba

A Pesti Magyar Színház igazi világsikerrel nyitja a 2022-es évet, Szente Vajk rendezésében érkezik az Oliver! című musical a Hevesi Sándor téri teátrumba. Monumentális díszlettel és fülbemászó dallamokkal vár mindenkit új előadásával január 28-tól a Pesti Magyar Színház.

Egész évadon át tartó eseménysorozattal ünnepel a 20 éves Nemzeti Táncszínház

Egész évadon át tartó eseménysorozattal ünnepli alapításának 20. évfordulóját a Nemzeti Táncszínház, amely különleges előadásokkal, művészeti albummal és televíziós filmpremierrel is készül a jubileumra.

Meghirdette jövő évi kiemelt programjait a Margitszigeti Színház

A következő szezon repertoárjában a hazai közreműködők, bemutatók kínálata mellett igazi nemzetközi kuriózumokat prezentál a színház. Aida Garifullina, Maria Agresta és a Béjart Ballet Lausanne is elkápráztatja majd Budapest kivételes adottságú színházának közönségét.