Cájtstükk – Ősbemutatóval jelentkezik a k2 Színház

2016 november 10. csütörtök, 9:49

Cájtstükk, avagy a bizonytalanok címmel tart ősbemutatót a k2 Színház november 15-án az Átriumban.

cajtstukk

Az alkotók ajánlója:

A színház volt már vallási ceremónia. Volt már politikai fórum. A nép hangja. Királyok kedvtelése. Propaganda. Oktatási eszköz. Sznob értelmiségiek szellemi maszturbációs kukkoldája. Üres szórakoztatás. Időtöltés, ha épp nem megy semmi jó a moziban. Pártok palotája. Randihely. Mígnem eljött a k2 Színház előadása az Átriumban, ami mindez együttvéve, sőt még jóval több is, de legalább annyira értelmetlen. Vagy mégsem?

Mi van, ha egy előadás képes megváltoztatni mindent? Ha nem is tudunk róla, de minden eddigi színházművészeti megmozdulás egy bizonyos irányba mutatott: az első eljövetel felé, a reveláció színháza felé, a megkérdőjelezhetetlen és aktuális tudásunk szerint felfoghatatlan és elképzelhetetlen közösségi megmozdulás felé, amely meghatározza mindazt, amit múltnak, jelennek és jövőnek hívunk? Mi történik, ha valami történik?

Az ősbemutató időpontja november 15.

A k2 Színházról:

A k2 Színház 2010 nyarán alakult független színházi műhely, mely a Kaposvári Egyetem akkor másodéves színész-hallgatóiból szerveződött. A csapatot két akkor másodéves hallgató, Benkó Bence és Fábián Péter közösen alapította. Az évek során a k2-höz alsóbbéves színész-hallgatók is csatlakoztak, kialakult egy kisebb “kör” az egyetemen, akik visszatérő színészei voltak a formálódó társulatnak. Idővel csatlakozott a műhelyhez látványtervező, menedzser, dramaturg, rendezőasszisztens is, lassanként létrejött egy állandósulni látszó társulat. 2011-ben létrejött a k2 Színház Alapítvány, és még ugyanebben az évben az együttes felvételt nyert a Független Előadó-művészeti Szövetségbe (FESZ), melynek azóta is tagja.

A k2 kezdetben a Kaposvári Egyetemen működött – egyetemi tanulmányaikkal párhuzamosan hozták létre és játszották a hallgatók előadásaikat – azonban ahogy közeledett az egyetemi évek vége, a csapat “felköltözött” Budapestre és azóta is itt tevékenykedik, mint állandó játszóhellyel nem rendelkező független társulat.

A k2 Színház díjai, elismerései:
– Thealter Helyspecifikus Projekt Fődíj
– FESZ “legígéretesebb pályakezdő” díja
– Jurányi-díj
– Kritikus-díj Különdíj-jelölés
– Junior Prima Díj: Benkó Bence, Fábián Péter

cajtstukk2

k2 Színház
Cájtstükk, avagy a bizonytalanok

Szereplők:
Bíró Krisztina
Boros Anna
Borsányi Dániel
Domokos Zsolt
Piti Emőke
Viktor Balázs
Horváth Szabolcs
Gyöngy Zsuzsi

Díszlet: Jeli Sára Luca
Jelmez: Palánki Hedvig m.v.
Produkciós vezető: Erdélyi Adrienn
Rendezőasszisztens: Molnár Fanni
Rendező: Fábián Péter, Benkó Bence

Ősbemutató:
2016. november 15.
Átrium Film-Színház