Járt-e Cecile a Török Pál utcában?

Újra műsoron a Kék róka a Pinceszínházban
2016 november 16. szerda, 16:35

Herczeg Ferenc polgári szalondarabjában, a Kék rókában új Cecile-t avat Bacsa Ildikó személyében az évadban a Pinceszínház.
A Pinceszínház ajánlója:

Járt-e Cecile a Török Pál utcában? Ez a kérdés dönti el a Kék róka című darab összes szereplőjének további sorsát. Herczeg Ferenc a XX. század első felének egyik legsikeresebb színpadi szerzője volt. Az 1917-ben írt darabjának női főszerepét, a házasságtörés gyanújába keveredett nagyvilági asszonyt, Cecile-t mindig rangos színésznők játszották. A bemutatón Varsányi Irén, majd hosszú évekig Bajor Gizi. A darab felidézi a múlt század elejének hangulatát, amikor a nők gazdag eszköztárral bolondították meg és tartották kételyben a férfiakat, megbillentve őket akár nemes tartásukban is.

bacsa-ildiko

Bacsa Ildikó

Az új Cecile-ről:

Bacsa Ildikó 1991-ben végzett Marton László osztályában. Azóta is rendszeresen játszik egyik tanára, Kőváry Katalin rendezéseiben, akár legutóbb Az Igaziban és most a Kék rókában. Számtalan színházban megfordult a pályája során, tíz évig a Budapesti Kamaraszínház tagja volt. Öt évig Dániában élt a családjával, ahonnan tavaly költöztek haza, mint mondja, itthon sokkal színesebb az élet, hiányzott neki a színpad. A kint töltött évek alatt elvégezte a pedagógiai főiskolát, elsajátította a dán nyelvet, azóta színdarabok magyarra fordításával is foglalkozik.

A Kék róka című előadás további szereplői: Széles Tamás, Szanitter Dávid, Juhász Réka és Szirtes Balázs.

Előadás időpontok:
november 8. 19.00
december 18. 19.00