Őszi irodalmi gála a Vigadóban – ’56-ot idézik meg

2016 november 18. péntek, 12:28

Vers- és próza-összeállítások, valamint beszélgetések és operarészletek is szerepelnek a Magyar Művészeti Akadémia irodalmi tagozata által szervezett Támadó tűz voltunk őszi irodalmi gála műsorában, amelyet pénteken rendeznek meg a Pesti Vigadó dísztermében.

Az esemény meghívója szerint olyan ismert szerzők mellett, mint Illyés Gyula, Füst Milán, Vas István és Weöres Sándor, az MMA rendes és néhai tagjai – többek között Ágh István, Jókai Anna, Temesi Ferenc és Oláh János – művei is szerepelnek majd az összeállításokban. A műveket Császár Angela, Oberfrank Pál, Pregitzer Fruzsina, Rátóti Zoltán, Szarvas József és Újhelyi Kinga színművészek adják elő.

vigado

Ágh István, Buda Ferenc és Mezey Katalin az MMA Támadó tűz voltunk… címmel megjelent 1956-os antológiájáról fognak beszélgetni, emellett a Magyar Állami Operaház 56-os műsorai is szóba kerülnek Ókovács Szilveszter főigazgató részvételével.

Részletek hangzanak el Erkel Ferenc Hunyadi László és Bánk bán című operájából, valamint Kodály Zoltán Székelyfonó és Háry János című művéből az Operaház énekművészeinek – Balczó Péter, Gál Erika, Haja Zsolt, Kiss B. Atilla és Rácz Rita – előadásában.

A rendezvény előzetes regisztráció esetén ingyenes – derül ki a meghívóból. A műsor 18 órától kezdődik.

MTI