Színművészeti: Hogyan készülj a felvételire?

2016 november 19. szombat, 10:01

Az SZFE weboldalán részletes leírás olvasható a 2017/18-as tanévben induló képzésekről.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem képzéseire február 15-ig lehet jelentkezni. Az intézmény honlapján a képzések céljáról és a felvételi menetrendjéről is találhatók fontos információk.

Jövőre többek között színházrendezői és színművész (mindkettő választható bábos specializációval), színházi rendezőasszisztensi, drámainstruktori, valamint számos filmes és tévés szak indul.

szfe

Fotó: Kertész Gábor, szfe.hu

“A színészképzés során fontos szempont az őszinteség, hogy a hallgató önmagával is tisztában legyen, annak érdekében, hogy képes legyen megfogalmazni az általa játszott szerep igazságát. Ezzel egy időben a képzés fizikailag, intellektuálisan és morálisan is felkészíti a színészt a feladataira, hogy a színházi alkotóközösségben egyenrangú partnerként, másokért is dolgozva képviselhesse önmagát. A színpadi gyakorlat mellett a hallgatók megismerkednek a szinkron és filmes tevékenységgel is, hogy kikerülve az Egyetemről, ezen a területen is helyt tudjanak állni.

A rendező hallgatók az elméleti felkészülés mellett, melynek egyik legfontosabb része az elemzés, felkészülnek arra a feladatra, hogy alkotótársakkal hozzanak létre színpadi produkciókat valamilyen, általuk fontosnak látott társadalmi, közösségi probléma megfogalmazására. Foglalkoznak a színházművészet társadalmi felelősségvállalásával, de megismerkednek a különböző színpadi műfajok sajátosságaival és a színészvezetés fontosságával is” – olvasható az egyetem honlapján.