Miből merítsünk erőt a folytatáshoz? – Szilágyi Bálint rendezése a Mozsárban

2016 november 20. vasárnap, 10:34

Csokonai Vitéz Mihály: Karnyóné című darabját viszi színre a Színház- és Filmművészeti Egyetem bábrendező szakos, végzős hallgatója, Szilágyi Bálint a Nagymező utcai Mozsár Kávézóban.

Amikor nyakunkba szakadnak a gondok és fojtogat a bánat, miből merítsünk erőt a folytatáshoz? A megoldás legtöbbször meglepő módon jelentkezik. Karnyónénak a segítség egy mókus formájában jött el. A férjét évek óta nem látta, egyedül maradt fogyatékos fiával. A férfi, akiben bízott, átverte. Súlyos anyagi gondokkal küzdött. De Karnyóné nem csak hogy túlélte, megtalálta a kiutat a reménytelenségből és most már azt mondja, az élet mégis csak szép. Ez hogy történhetett meg?

Elmesélte nekem, hogy egy késő őszi napon, amikor már teljesen maga alatt volt, megfigyelt egy mókust, aki makkot gyűjtött télire, de egyszerre mindig csak egyet tudott elvinni az odújához. És akkor arra gondolt: hogyha ez a kis állat képes megvédeni magát a zord téllel szemben, akkor ez nekem is menni fog. Apró darabokra tépem a problémáimat, elviszem őket jó messzire, mint az a mókus a kis makkokat, de egyszerre mindig csak egyet.

karnyone

Csokonai Vitéz Mihály: Karnyóné

Karnyóné, Boris, Tündér – Feczesin Kristóf
Tipptopp, Lázár, Karnyó – Szántó Balázs eh.
Lipitlotty, Samu, Tündérfi – Barna Zsombor eh.
Produkciós vezető: Gáspár Anna
Rendezőasszisztens: Fazekas Anna
Rendező: Szilágyi Bálint eh.
Premier: december 4. 20.30h

További előadások időpontja:
december 5. 19.30h
december 19. 19.30h
december 29. 19.30h

Jegyek kaphatók a jegy.hu hálózatában és a Belvárosi Színház szervezésén. Diákjegy igényelhető a mozsarmuhely@gmail.com email címen.

A Független Színművészetért Alapítvány és a Manna közös produkciója.