Észt-magyar koprodukcióban készül a Kolibri tavaszi bemutatója

2016 november 23. szerda, 15:34

A Kolibri Színház az észt VAT Teaterrel együttműködve hozza létre legújabb produkcióját a Platform Shift+ nemzetközi projekt keretében.

Félidejéhez érkezett a négyéves Platform Shift+ európai uniós együttműködés, amelyben a Kolibri Színház mellett kilenc európai partnerszínház és egy egyetem vesz részt. Az elmúlt évadban létrejött hazai produkciók – magyar részről a kettős:játék című előadásunk – után ebben a szezonban a résztvevő színházak koprodukciókat hoznak létre.

ketto%cc%8bs-jatek_vidovszky_crop_bright

Vidovszky György / Fotó: Bárdi Gergő

A Kolibri Színház a tallinni VAT Teaterrel dolgozik egy közös darabon, amelynek az előkészületei már zajlanak. Vidovszky György – az előadás leendő rendezője – és Horváth Péter, leendő társszerző a múlt héten Tallinnba utazott, hogy találkozzon Mihkel Seeder dramaturggal és Kristiina Jalasto leendő társszerzővel.

„A közös produkció alapötletét fejlesztettük tovább. Olyan interaktív előadás létrehozását tervezzük, ami az intelligens gépeknek való kiszolgáltatottságunkról szól sok-sok humorral. Az előadás látványtervezője, Inga Vares is Észtországból érkezik” – árulta el Vidovszky György rendező.

vido_crop

Vidovszky György / Fotó: Bárdi Gergő

A próbák február végén kezdődnek el, a koprodukció bemutatója április elején lesz.

Ez az előadás képviseli majd a Kolibri Színházat 2017 júniusában a Platform Shift+ éves fesztiválján, Drezdában.