Besértődsz vagy betámadsz? – Börcsök Enikő és Tóth József a Pszichoszínházban

2016 november 28. hétfő, 11:05

“Besértődsz vagy betámadsz?” címmel Bácskai Juli Pszichoszínháza december 10-én, este 7-kor az Eötvös10-ben tart előadást Börcsök Enikő és Tóth József főszereplésével – közbehegedül Bóna János.

„Nem a te életedet boncolgatjuk, de beletrafálhatunk. Nem a miénket teregetjük, de nagyon ott leszünk!”

plakat-dec10

Van egy színház, ahol minden előadás egyszeri, egyedi és megismételhetetlen, ahol az ország majd minden színházából megfordultak már színészek. Ez a Pszichoszínház, ami Bácskai Juli pszichológus nevéhez fűződik, több, mint tizenhét éve.

“A hagyományos színházban a színészé a fény, a néző a sötétből lesz. Egyenlőtlen küzdelem, egyikük csoportja a rivaldában, másikuké a homályban. Csak a zacskózörgés, köhécselés, óracsipogás jelzi a jelenlétüket (ha nem tetszik az előadás), a végső taps jelzi a tetszés mértékét. Az általam kitalált Pszichoszínházban egyenrangúak szeretnénk lenni. Ezért lehetőleg „szobafényt” kérünk: mi is látni szeretjük a nézőket, örülünk, ha saját hangunkon szólhatunk (mikrofonok nélkül), már a kezdet is más: mi várjuk őket a színpadon. A Pszichoszínházban nem kukkol a néző, mégis beleshet a legintimebb kapcsolatokba. Megmaradhat nézőnek, de beszélgetünk is vele, ha ő akarja.” (Bácskai Juli a kezdeményezésről)

Minden előadás középpontjában egy olyan téma áll, amelyhez mindannyiunknak lehet viszonya. A színészek az előadás előtt egy órával kapnak egy forgatókönyvet Julitól, amelyben jelenetvázlatokat találnak – ezekre épül az ő improvizációjuk, amely végül megteremti a produkciót.

December 10-én 19 órakor Börcsök Enikő és Tóth József lesz a Pszichoszínház vendége és ahogy mindig: közbehegedül Bóna János.

Helyszín: Eötvös 10. (1067 Budapest, Eötvös utca 10.)