Kölcsönlakásból kölcsönlakásba – Új bemutatóra készül a Játékszín

2016 december 01. csütörtök, 10:25

December 10-én mutatja be a Játékszín Ray Cooney és John Chapman vígjátékát, a Kölcsönlakás című darabot. Aki június 30-ig megnézi az előadást, egy évre akár egy valódi kölcsönlakásba is beköltözhet.

Kollégáival együtt az igényes szórakoztatásban hisz, ennek szellemében választják ki azokat a darabokat, amelyeket színre visznek – mondta Bank Tamás, a Játékszín igazgatója a színház új bemutatója, a Kölcsönlakás kapcsán rendezett sajtótájékoztatón. A direktor hozzátette, ezúttal külön öröm számukra, hogy egy izgalmas előadás mellett, plusz meglepetéssel tudnak kedveskedni a közönségnek. A Kölcsönlakás nézői közül ugyanis bárki esélyes lehet arra, hogy egy évre beköltözzön egy valódi kölcsönlakásba a SASAD LIGET lakóparkban, csak regisztrálnia kell a www. kolcsonlakas.hu oldalon.

A Ray Cooney és John Chapman tollából, 1969-ben született fergeteges vígjáték, a Kölcsönlakás december 10-től látható a Játékszínben.

unnamed

A színész – író Cooney olyan sikerdarabok szerzője, mint A miniszter félrelép, a Ne most drágám, a Miért nem marad reggelire vagy a Páratlan páros. Színművei, köztük a Kölcsönlakás, világszerte folyamatosan szerepelnek a színházak repertoárján. A Játékszínben Kapitány Iván viszi színre a darabot, olyan kiváló színészekkel, mint Lengyel Tamás, Lévay Viktória, Dedreczeny Csaba, Dobó Kata, Molnár Áron, Erdélyi Tímea, Klem Viktor, Szulák Andrea és Szabó Erika.

A vígjáték szövegét, amelyet Hamvai Kornél fordított, Búss Gábor Olivér dramaturg, a rendező állandó szerzőtársa, kifejezetten a mostani előadás kedvéért dolgozta át. A modernizált szöveg mellett az alkotók a Cooney – Chapman szerzőpáros Londonban, Philip és Johanna felújítás alatt álló lakásában játszódó alaptörténetét követik. Philip és Henry sikeres gyermekkönyv-kiadók, irodájuk annak a háznak a földszintjén található, ahol Philip és Johanna lakik. Amíg Philip a feleségével vendégségbe megy, Henry randit szervez magának a lakásukban. Nem tudja, hogy felesége is hasonló programot tervez újdonsült lovagjával. És van valami, amiről egyikük sem tud: a Philip és Johanna lakásán dolgozó belsőépítész is épp szerelmi légyottra készül a szobalánnyal. A teljes káosz közepébe érkezik meg váratlanul a meglehetősen prűd nő hírében álló, híres mesekönyv-író, akire Henry és Philip kiadója már régóta fente a fogát…

A Játékszín Kölcsönlakás előadása nem csak szövegében ígér újítást, de az alkotók szerint zenei szempontból is meglepetést tartogat. A darab sajtótájékoztatóján, november 30-án Lévay Viktória előadásában debütált az a dal, amelynek zenéjét Havas Lajos „Chico”, szövegét Lombos Márton jegyzi. Az alkotók bíznak benne, hogy az új dal hamarosan a rádiókban is hallható lesz, és igazi slágerré válik.