Apám ablakából az ég – A Magyar Állami Népi Együttesnek rendez Szabó Balázs

2016 december 02. péntek, 10:30

Az apa-fiú kapcsolatot körbejáró új előadással érkezik pénteken a Nemzeti Színházba a Magyar Állami Népi Együttes. Az Apám ablakából az ég című előadáshoz Szabó Balázst, napjaink egyik legnépszerűbb alternatív énekes-zeneszerzőjét kérték fel rendezőnek.
A produkció ötvözi a zene, a tánc, a költészet, a színház és a bábművészet eszközeit, létrehozva egy sajátos, a hagyományokból inspirációt merítő mai táncszínházi világot. Az előadás az élet egyik legfontosabb titkába nyújt betekintést: hogyan igyekszik a fiú férfivá válni, hogyan történik meg mindez küzdelmesen, mégis észrevétlenül.

szabo-balazs

Fotó: Magyar Állami Népi Együttes

A táncelőadás sem zenéjében, sem tánclépéseiben nem hagyományos, mégis minden egyes mozzanata a régi gyökerekből táplálkozik, a múlt őszinte tiszteletével rajzolja meg és ábrázolja – saját dalokkal, mozdulatokkal, formanyelvvel – egy apa-fiú kapcsolat érzelmi kötődéseit – olvasható az ajánlóban.

A produkcióban közreműködik a Magyar Állami Népi Együttes tánckara és zenekara. A pénteki bemutató vendége Szabó Balázs Bandája lesz. A Nemzeti Táncszínház szervezésében megvalósuló premiert követően legközelebb január 9-én láthatják az érdeklődők az előadást a Nemzeti Színházban.

MTI