Fear the szaknévsor – Vinnai András darabja a Gödörben

2016 december 02. péntek, 8:18

A Dumaszínház hagyományos stand-up előadások mellett rendszeresen színesíti palettáját humorban gazdag színházi produkciókkal is. A közönség láthatta már az Elhanyagolt férfiszépségek című szkeccselőadást, és így került színpadra a 40! avagy Véges élet is…

A csapat oszlopos tagja, Vinnai András A férfiak szexuális világában és a Szerelem zsoldosaiban íróként, zeneszerzőként és színészként is közreműködik, ám amint mondja, ezek az előadások mindig a csapatmunkáról szólnak. „A megírt jeleneteket együttes erővel alakítjuk, mindenki hozzátesz valamit a saját személyiségéből. Egy bizarr alkotói műhely vagyunk, ahol professzionális kísérleti előadásokat hozunk létre.”

msz_1305

Rainer-Micsinyei Nóra, Bánki Gergely, Jankovics Péter, Sipos Vera / Fotók: Dumaszínház / Burszán Sándor

Az új évadban új előadások is terítékre kerülnek. Bemutatják a munkahelyi problémákat feszegető Irodai Létformákat Mogács Dániel rendezésében, láthatnak majd egy Garázsbanda címen futó előadást és útjára indítanak egy sorozatot, amely három felolvasószínházi előadásból fog állni.

msz_0767

Jankovics Péter, Sipos Vera

Az évadban elsőként a Fear the Szaknévsor című estjük kerül színre december 3-án a Gödör Klubban. „A szolgáltató szektor horrorisztikus világába nyújt bepillantást. Fodrászok, lakásfelújítók, bébiszitterek, temetkezési vállalkozók keserítik meg szegény megrendelők életét és halálát. Mindez négy nagyszerű színész segítségével valósul meg. Látható lesz benne a fura nevű, komikus nagyhatalom Rainer-Micsinyei Nóra. A megátalkodott Bánki Gergely, kinek megveszekedett tehetségét egyre élesebbre csiszolja az idő. A rekeszizom bulldózerként definiálható apró színészóriás Sipos Vera. Valamint Jankovics Péter, aki a tréfacsinálás gépezetében az egyik legszórakoztatóbb fogaskerék. Nélküle én ma már nem is tudok elképzelni egy magára valamit is adó színházi előadást!” – avat be minket az előadást íróként és rendezőként is jegyző Vinnai, aki azt is elmondta, hogy rövid jelenetekre, versekre, esetleg dalokra is számíthatunk, de a Fear the Szaknévsor nem egy zenés darab lesz.

msz_0681

Jankovics Péter, Bánki Gergely, Rainer-Micsinyei Nóra, Sipos Vera / Fotók: Dumaszínház / Burszán Sándor

A szkeccselőadás során megismerkedhetünk majd egy tériszonyos áccsal, egy igen kreatív portréfestővel és egy sajátos módszerrel tanító gitároktatóval is. Szembesülünk az áramszünet okozta nehézségekkel, de azt is megláthatjuk, milyen nehéz a kedvezmények igénybevétele és a gyermekünknek legmegfelelőbb bébiszitter megtalálása.