A Pál utcai fiúk – Lemezdedikálás a Vígben

2016 december 02. péntek, 14:57

Szeretettel várják a nézőket A Pál utcai fiúk lemezének dedikálására a Vígszínházba, december 3-án 11 órára, ahol a szerzőkkel és az előadás szereplőivel találkozhatnak.
November 5-én mutatták be az évad egyik legjobban várt előadását a Vígszínházban Marton László rendezésében. Molnár Ferenc világhírű regényéből a szövegkönyvet Grecsó Krisztián írta, a dalokon a Dés LászlóGeszti Péter szerzőpáros dolgozott együtt húsz évvel A dzsungel könyve sikere után.

pal-utcai

Fotó: vigszinhaz.hu

Pál utcaiakként és vörösingesekként a Vígszínház fiatal művészei, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói, valamint a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium színész- és táncos képzésének növendékei láthatók.

A Nemecseket játszó Vecsei Miklós szerint “nem arról van szó, hogy de rég voltunk már gyerekek… hanem hogy milyen jó volt, amikor nem kellett foglalkoznunk azzal, hogy mi van kint. Barátaim voltak, szerelmeim voltak, játékaim voltak és semmi más. Azt hiszem, sokkal emberebb lehettem akkor, mint mostanában. Hála Molnár Ferencnek és az ő barátainak, és az ő szerelmeinek, és az ő játékainak, mi most újra át tudjuk élni azt, amit az ember gyerekként megél, és remélem, hogy rajtunk keresztül a közönség is. Őszintén hiszek abban, hogy az előadás időtartamára a Vígszínház a grunddá válik, a kakasülőtől a takarásig.”

Bokaként a Jó estét nyár, jó estét szerelem és A padlás zenés főszerepeiben, valamint az Óz, a csodák csodája Bádogembereként már bizonyító Wunderlich József lép színpadra, Áts Feri, a vörösingesek vezére Józan László, Rácz Tanár Úr Fesztbaum Béla.

A színpadi változat kialakításában részt vett Marton László és Radnóti Zsuzsa dramaturg, Török Sándor átdolgozásának néhány elemét felhasználva. Az előadás páatlan mozgásvilága Horváth Csaba koreográfusnak köszönhető, a díszlettervező Khell Csörsz, a jelmeztervező Benedek Mari. A zeneszerző kreatív munkatársa Dés András volt.

A Pál utcai fiúk 2016-os előadásainak jegyeit már elkapkodták, a szilveszteri előadásokra jegyek még limitáltan válthatók. A februári előadások jegyeinek értékesítése december 10-én kezdődik az ismert jegykiadó pontokon és online.