Advent – Újcirkuszi előadásokkal is vár a Müpa Sátor

2016 december 03. szombat, 16:18

Látványos újcirkuszi előadások, gyermekműsorok és könnyűzenei koncertek is várják az érdeklődőket a Müpa épülete mellett felépített sátorban december 4-től.

A Müpa Sátorban lép fel a belga cirkuszi duó, az Okidok, amely akrobatikus elemekkel tarkított Slips Inside – Kifordított alsónadrág című darabját és a klasszikus bohóctréfákra épülő Ha Ha Ha című produkcióját mutatja be. A Recirquel válogatást ad négy egész estés darabjuk legjobb jeleneteiből Trükkök címmel, és egyik legsikeresebb előadásuk, a Párizs Éjjel is ismét látható lesz.

recirquel-ujcirkusz-tarsulat-parizs-ejjel

Recirquel: Párizs éjjel

Hétvégente a kisebbeket gyermekprogramok várják, a fellépők között ott lesz a Kaláka, a Kolompos Együttes, Hajós András és a Modern Art Orchestra, valamint a MárkusZínház és a Hot Jazz Band is – olvasható a közleményben, amely kitér arra is: a sátor mellett 400 négyzetméteres jégpályát alakítanak ki, amelyen egyszerre akár 80 fő is korcsolyázhat december 4-től egészen január 6-ig.

Az Átriumban ismét kipróbálható lesz a nagy sikerű Müpa Hangjáték, az óriási, interaktív zenedoboz repertoárja új, karácsonyi dallamokkal is bővül. Emellett a Hello Wood építészeti és design alkotócsoport 167 különböző méretű fadobozból egy 11 méter magas, 5 méter átmérőjű interaktív karácsonyfát épít a Müpa elé, a 20 négyzetméter alapterületű, belülről is megtekinthető installációt 110 méter LED szalag fogja megvilágítani esténként.

Az intézmény internetes felületén december 5-től az év végéig regisztráció nélkül is visszanézhetőek lesznek a Müpa koncertjei, többek közt a Karácsonyi Oratórium és a Diótörő előadások, valamint a Digitális Irodalom estjei is.

Müpa, MTI