Papp Endre, Székely Rozi és Varsányi Péter a IV. TITÁNium Színházi Pályázat nyertesei

2016 december 07. szerda, 14:03

Negyedik alkalommal hirdette meg a Füge Produkció a TITÁNium Színházi Projekt pályázatát.

titanium_logo

Idén azonban olyan fiatal színházi alkotók (rendezők, dramaturgok, látványtervezők, színházi csapatok képviselőinek) jelentkezését várták, akik egy alkotói koncepció megvalósítása mellett szeretnének alaposabb ismeretet, illetve tapasztalatot is szerezni egy produkció kivitelezésének a folyamatáról, annak egyes lépéseiről.

Az öt hónapos mentor program keretében – mely 2017. január 1-jétől május 30-ig – a kiválasztott alkotói koncepciók kidolgozása mellett a mentoráltak megismerkednek többek között a produkcióvezetés, a pályázatírás és a sajtózás feladataival, részt vesznek technikai bejáráson, technikai tervelfogadáson, beszélgetéseken a Füge partnerintézményeinek vezetőivel (pl. Trafó, MU, Szkéné). A mentoráltakat a koncepciójuk művészi kidolgozásában egy, a nyertes pályázóval közösen kiválasztott és felkért szakmai konzulens segíti, illetve a projekt létrejöttében egy produkciós vezető támogatja majd a munkáját. Az elkészült előadás a következő,2017/18-as évadban kerülhet bemutatásra.

A beérkezett 43 pályázatot a Füge munkatársai bírálták el, a döntésük alapján a TITÁNium Mentor Program résztvevői: Székely Rozi, Papp Endre és Varsányi PéterEzúton is gratulálunk a nyerteseknek!