Megérkezett a 100. A csemegepultos naplója

2016 december 15. csütörtök, 9:44

December 14-én 100. alkalommal volt látható Gerlóczy Márton regényének színpadi átirata.A csemegepultos naplója a Jurányi Inkubátorházban Ötvös András főszereplésével, Göttinger Pál rendezésében került színre.

Ötvös önfeledten pultos; kezében életre kelnek a kolbászok, párizsik és szalámik, de még a csomagolópapír is: ők a vevők, a főnökség, a borgőzös magánélet. Karakterek jönnek és mennek a színpadon, a pultos srác egyre nehezebben bírja, majd teljesen elszabadul a pokol és az indokoltnál előbb  (vagy később?) belefásul az egészbe” – írta az előadásról a Dívány.hu kritikusa.

“Göttinger rendezésében ez a környezettanulmány – a képzeletjátékot is hangsúlyozandó – igazán kis térben játszódik. A Jurányi egyik fekete stúdiótermében alig 2×2 méteres, görgőkön forgó, műanyag kolbászokkal, szalonnákkal és sonkákkal megrakott csemegepultjában Ötvös András az elénk vetített-játszott élet fő mozgatója. Ötvös nagyszerű színész, és olyan eszköztárat vonultat fel a szereplők megformálásában, animálásában, ami egy pillanatig nem ejti le a néző tekintetét. Muszáj őt követni, akkor is, ha sejthető, ami történni fog, és ez a tökéletesen működő alkotói választás a Csemegepultos nagy truvája” – áll a Revizor kritikájában.

Az előadás folyamatosan látható a Jurányi Inkubátorházban.

Dramaturg: Lőkös Ildikó
Producer: Orlai Tibor
Rendező: Göttinger Pál
Főszereplő: Ötvös András
Szerző: Gerlóczy Márton