Outlét újratöltve – Szombaton a Maladype Bázison!

2016 december 17. szombat, 15:21

A nézők kérésének eleget téve, december 17-én szombaton 19.00 órától ismét látható Szilágyi Ágota és Tankó Erika Outlét című, folyamatosan változó performansz-játéka a Maladype Bázison.

A Maladype Színház két színésznője 2015 novemberében mutatta be személyes hangvételű előadását, amelynek egyik legvonzóbb sajátossága, hogy folyamatos változásban tartja tartalmi és formai alakját. Az eseményeket minden alkalommal az alkotók által megfogalmazott fizikai és szellemi „vállalás” teszi teljessé, amelynek célja, hogy terhelhetőségük kereteit bővítse: a bemutató előtt a két színésznő 36 órát alvás nélkül töltött, de az ezt követő előadások előtt is különböző erőpróbáknak tették ki magukat, a szombat estével kapcsolatban pedig a következő felhívást teszik közzé:

„Az előadás előtt egy akcióra készülünk, egy következő vállalásra. Kiülünk a Mikszáth térre az előadás előtt hét órával (12.00 és 19.00 óra között). Egy perzsaszőnyegen négy szék: kettő-kettő egymással szemben. Mi leülünk kettőre, a másik kettő pedig szabad… bárki helyet foglalhat velünk szemben. Szavak nélkül… pusztán az összefonódó tekintetek ereje a kommunikáció útja. Nem beszélgetünk, csak ülünk egymással szemben. Az év utolsó Outlét-jának fő témája: miért csinálunk színházat? Miért nézünk színházat? Mit várunk el a színháztól? Számunkra ez a vállalás is erről szól. Nekünk, színházi alkotókként az jelenti az igazi sikerélményt, amikor – akár szavak nélkül is – figyelni tudunk egymásra. Mindenkinek szüksége van a figyelemre. A figyelem az, ami életben tart, a legnagyobb dolog, amivel kölcsönösen megajándékozhatjuk egymást.”

Az előadásról:
Az önéletrajzi ihletésű előadás a két, a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen végzett és a temesvári Csiky Gergely Színházban korábban többször együtt játszó színésznő személyes gondolatain keresztül szól gyökereik kereséséről, lehetséges megerősítéséről, nőiségről és a szavak teremtő erejéről. A hol különváló, hol periodikusan összefonódó életutak kapcsán nem csupán saját magukat, hanem a velük együtt és körülöttük formálódó környezetet is vizsgálják.

Az összművészeti (szöveg, mozgás, animáció, videó-projekció, zene, ének) előadás különleges vizuális látványvilággal bír, Szilágyi Ágota és Tankó Erika “mélytengeri léthez” illeszkedő jelmezeit Szőllősy Attila egyedi, LED technológiával kidolgozott fényterve teszi különlegessé. A performansz az elmúlt időszakban Taliándörögdön a Művészetek Völgye Fesztiválon, Szabadkán a Kosztolányi Dezső Színházban, Temesváron a Bánsági Magyar Napokon, valamint Bukarestben a Bukaresti Magyar Intézetben volt látható.

Időpont: 2016. december 17. szombat, 19.00
Helyszín: Maladype Bázis, 1088 Budapest, Mikszáth tér 2., 1. emelet
Jegyek: Tarján Kata,+3670 326 81 08, maladype@maladype.hu
Bővebb információ: www.maladype.hu