Ben Hur – A RaM Colosseumban tart bemutatót a Madách

2016 december 18. vasárnap, 11:01

Patrick Barlow Ben Hur című komédiáját mutatja be a Madách Színház Szente Vajk rendezésében február 11-én a RaM Colosseumban.

A Madách Színház ajánlója:

A mindenki által ismert Ben Hur-történet teljesen új formában jelenik meg: négytagú színtársulat próbálja eljátszani a monumentális darabot a producer-rendező-díszlet-és jelmeztervező főszereplő (Magyar Attila) vezetésével, aki egyáltalán nem tartja lehetetlen vállalkozásnak ezt, de persze a legtöbb konfliktus a társulat tagjai között, illetve a legnagyobb humorforrás is éppen ez lesz.

Fotó: madachszinhaz.hu

A rendező, Szente Vajk izgalmas kihívásként tekint a műre. Úgy gondolja: nagy mozgásteret ad az alkotóknak egy olyan előadás, amelyben az egyik percben a szinte üres színpadon kell eljátszani a híres kocsiversenyt, vagy hogy egész hadsereg üldözi a kisded Jézussal menekülő Máriát – és mindezt összesen négy színésszel. A próbafolyamat előtt a díszlet- és jelmeztervek (díszlettervező: Túri Erzsébet, jelmeztervező: Kovács Yvette Alida) már elkészültek. Londonban, a West Enden óriási siker az előadás. A színpadon egyszer sivatag, aztán római gálya, aztán fényűző villa áll, a szereplők pedig másodpercek alatt karaktert váltanak.

Daniel rendező-író-jelmez-díszlettervező szerepében Magyar Attila, Omar, a szappanopera-sztár szerepében Nagy Sándor, illetve Simon Kornél látható. Edgar, az idős színész figuráját Szerednyey Béla formálja meg, a színházat keveset látott modell, Crystal szerepében Pálmai Anna, illetve Trecskó Zsófia látható. A színészek az alapkarakterük mellett még 10-15 szerepet játszanak el a darabban. Pálmai Anna, a Katona József Színház tagja most először vendégeskedik a Madách Színházban.

Patrick Barlow Lew Wallace regénye alapján írt komédiáját Galambos Attila és Szente Vajk fordításában játsszák.