Ismét színpadon az Ernelláék Farkaséknál a Pozsonyi úton

2017 január 11. szerda, 10:21

Négy alkalommal látható a Karlovy Varyban Kristály Glóbuszt nyert film alapjául szolgáló előadás a Noha stúdió és alkotóműhelyben.

Ernella, Albert és 10 éves kislányuk, Laura egy évvel ezelőtt a jobb megélhetés reményében elhagyják az országot, de Skóciában nem boldogulnak, ezért hazajönnek. Az éjszaka közepén beállítanak Ernella nővéréhez, Eszterhez. Eszter férjével, Farkassal és 5 éves kisfiúkkal, Brúnóval jobb egzisztenciális körülmények között élnek Ernelláékkal szemben, akik komoly anyagi problémákkal küzdenek. A két család között soha nem volt igazi összhang. Ezt csak Eszterék érzik, Ernelláék szeretnek Eszteréknél lenni, pedig semmiben sem értenek egyet. A kérdés, hogy a két család hogyan és meddig tudja elviselni egymást Eszterék albérletében.

Fotó: Czitrovszky Balázs/Maladype

Hajdu Szabolcs gondolatai az előadásról:

“Megpróbálunk magunkról beszélni. A vágyainkról, a kételyeinkről, a szorongásainkról. A hétköznapjainkról, a családról, a gyerekekről, a szüleinkről. Talán ha magunkról beszélünk, sok mindenki másról is beszélünk. Nem vagyunk különlegesek. A problémáink hasonlóak. A dolgok itt vannak körülöttünk csak meg kell ragadni őket, és elmesélni valahogy. Filmen vagy levélben, buszmegállóban vagy telefonon mindegy. Most színházban. Hagyjuk a formaságokat, csak beszéljünk, mondjuk el, amíg tudjuk, amíg lehet. Adjunk hírt egymásnak, egymásról.”


Hajdu Szabolcs:
ERNELLÁÉK FARKASÉKNÁL
a Látókép Ensemble produkciója

Eszter  Török-Illyés Orsolya
Ernella  Sárosdi Lilla
Farkas  Hajdu Szabolcs
Albert  Szabó Domokos
Laura  Hay Anna
Brúnó  Gelányi Imre

Rendező: Hajdu Szabolcs
Fény-, Hangtechnika: Dohi Gabriella/Eszter Dániel
Produkciós vezető: Eszes Fruzsina

Helyszín: Noha stúdió és alkotóműhely / Budapest, XIII., Pozsonyi út 12.

Az előadások időpontja:
2017. január 20. 19:00 –  várólistára lehet regisztrálni
2017. január 20. 21:00 – várólistára lehet regisztrálni
2017. január 21. 19:00 – várólistára lehet regisztrálni
2017. január 21. 21:00

Jegyár: 2.800,- Ft / Jegyfoglalás az office@latokep.org címen.