Folytatódik az Újranéző a Katonában

2017 január 14. szombat, 11:24

Maradva a nagy klasszikusoknál és kapcsolódva a színház jelenlegi repertoárjához, idén Shakespeare-előadásokat nézhetünk újra a Katonában. A sorozat keretében havi rendszerességgel levetítenek egy-egy előadást, ezt követően pedig az alkotókkal beszélgetnek.

A sorozat célja, hogy színháztörténeti áttekintést is adva megvizsgálják, miért és hogyan szólhatnak Shakespeare művei a mához, és mi rejlik a Katona előadásainak rendkívüli sikere mögött.

A SHAKESPEARE ÚJRANÉZŐ következő vetítésén a Zsótér Sándor rendezte Pericles, Tyrus hercege  c. előadás kerül sorra.

Fotó: Katona József Színház archívum

Időpont: 2017. január 14., szombat 15:00-19:00. A vetítés után Tóth Anitával beszélgetnek. (Találkozó 14:45 órakor a Katona József Színház előcsarnokában)

A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket az edu@katonaszinhaz.hu címen várják január 13., péntek éjfélig.

“Csodák esnek meg a Kamra Periclésében. Másfél órányi villódzó ötletzuhatag az előadás, amely próbára teszi szinte valamennyi érzékszervünket. Zsótér totális színházat csinál, amelyben egyszerre veszi bonckés alá a szöveget, a színészek játékát, mozgását, az emberi beszédet, a hangzást, az akusztikai világot, a látványt s a Shakespeare-játszás kultúrtörténetét. Amfiteátrumszerűen, körbe-körbe üldögélünk, karnyújtásnyira tőlünk, piciny, áttetsző műanyagból formázott emelvényen zajlik a játék – egy kádnyi zubogó vízben. A plexitengerből kiemelkedő, csövekkel, csapokkal és elektromos szerkentyűkkel körülvett plexikád sajkaként ring a tengeren, ám a vihar a kádban keletkezik, nagyjából úgy, mint a kereskedelmi tévécsatornákon reklámozott hidromasszázskádakban” – írta Kovács Dezső az előadásról.