Találkozások – Pályakezdő rendezők előadássorozata a Bethlenben

2017 január 19. csütörtök, 15:49

Két éve tavasszal indította útjára a Bethlen Téri Színház és a Manna a Találkozások programot, amelyben fiatal, pályakezdő rendezők kapnak lehetőséget egy kétszereplős darab rendezésére.
Munkájukat egy felkért mentor rendező segíti, a megvalósítás egyik feltétele pedig a két színész közti generációs különbség volt. Mielőtt február elején negyedik bemutatójához érkezik a tehetséggondozó program, januárban mindhárom eddig elkészült előadás látható a Bethlen Téri Színházban.

A sort január 18-án a decemberben bemutatott Egy fiú Boszniából kezdte, Lazici Noémi rendezésében. A délszláv háború eseményeit feldolgozó előadásban Botos Éva és Jászberényi Gábor látható. Ezt követően január 24-25-én a tavaly bemutatott két Találkozások-előadás lesz műsoron: a Valcz Péter rendezte Mary és Max (szereplők: Grisnik Petra, Gőz István) és a Szilágyi Bálint rendezte Az aranjuezi szép napok (Eke Angéla és Zsótér Sándor közreműködésével).

Február 3-án pedig érkezik a negyedik bemutató, a Nőkből is megárt… című előadás Tordai Terivel és lányával, Horváth Lilivel. A Pataki Éva regényén alapuló előadást Cseh Judit rendezi, mentora Mészáros Márta.