Élő Költők Társasága: Pogány Judit mondja el Tóth Krisztina versét

2017 január 22. vasárnap, 9:54

24 kortárs költőt kért fel az Örkény Színház, hogy írjanak egy-egy verset a társulat tagjai számára.

Tóth Krisztina A mégegyszer-út c. költeményét Pogány Judit adja elő. A többi videót az Örkény Színház facebook-oldalán illetve youtube-csatornáján tekinthetik meg.

Az Örkény Színház a kezdeményezéséről:

Nem csak a „kötelező” versekre vagyunk kíváncsiak, hanem a kortárs költészetre is. Ezért az Anyám tyúkja (2) -re készülve felkértünk 24 kortárs költőt, írjanak egy-egy verset társulatunk tagjainak.

Hogy ki kinek, azt évadnyitó társulati ülésünkön sorsoltuk ki. Nem kötöttük meg, ki miről írjon, vagy hogy a színész és a szöveg között miféle kapcsolat legyen. Csak azt kértük, hogy a szöveg számoljon azzal, hogy ki mondja majd, és hogy még meg nem jelent szöveget kapjunk, mi legyünk az első közlők, továbbá hogy a terjedelem lehetőleg ne haladja meg a húsz sort.

A versek felvételei naponta jelennek majd meg 2016. december 29. és 2017. január 22. (a magyar kultúra napja) között facebook-oldalunkon és a honlapunkon – illetve a hvg.hu is közzéteszi őket.

Reméljük, hogy az élő költők társaságának és az Örkény társulatának találkozásából emlékezetes versek és versmondások születnek.

Tóth Krisztina
A mégegyszer-út
Tandori Dezsőnek

Ez a fekete égbolt rád vár.
Vonuló füst vagy, seregélyfelhő.
Üres egészen ez a táj már:
mit akarhattál. Mit akarsz még?
Nyugi, nem múlt el, csak az élet.
Csak ez a földút, ez fogyott el.
Kerítéslécek, kerítéslécek,
türelem közt a gaz kihajtott.
Hulló dió a szemhatáron,
sötét burokban gördülő nap.
Átkiabál a gyulladt torkú
álom a tarlón. Ugye, hallod?