Egy produkcióban a Nemzeti volt direktorai – Jordán Tamás is szerepel a PASSIO XXI-ben

2017 január 23. hétfő, 7:32

Jordán Tamás szerepet kapott Alföldi Róbert PASSIO XXI c. nagyszabású darabjában. A Kossuth-díjas művész Judás apját alakítja az előadásban, amelyet csak egyetlen egy alkalommal, 2017. április 9-én, Virágvasárnap láthat a közönség a Budapest Sportarénában.

Nagy kihívás egy színésznek egy Aréna méretű helyen fellépni. Ekkora helyen pedig még sosem játszottam. Bízom Alföldiben és abban, hogy ez egy átütő erejű előadás lesz, ennyi néző előtt. A darab arról szól, hogy mi történne ma Jézussal, ha elkezdene prédikálni, mit is jelent manapság a szeretet. Én azt gondolom, hogy pórul járna. Szomorú, de az a tapasztalatom, hogy a mai világot a megosztottság, az ellenségeskedés és sajnos, olykor a gyűlölet jellemzi, és legkevésbé sem a szeretet… pedig erre lenne a legnagyobb szükség – magyarázta Jordán Tamás.

Jordán mellett a főbb szerepekben Stohl Andrást, Szabó Kimmel Tamást, Feke Pált, László Zsoltot, Pápai Erikát, Tóth Gabit és Fekete Ernőt láthatja a közönség.

Alföldi Róberttel szívélyes, baráti a kapcsolatom. Váltottuk egymást a Nemzeti Színház élen, zökkenőmentes volt az átadás-átvétel. Igazán harmonikus barátság viszont akkor alakult ki, amikor egy kétszemélyes darabban, “Az utolsó órában” játszottunk és játszunk egyébként ma is. De a többi szereplő is személyes jó barátom, például, Stohl András, Fekete Ernő és László Zsolt – mondta Jordán Tamás.

A Passio XXI színháztörténeti momentumnak ígérkezik: Alföldi Róbert formabontó színpadképpel, nagyzenekari kísérettel, mai slágerekkel és 150 táncossal állítja színpadra a Székely Csaba tollából született bibliai történetet.

A darabban felcsendülnek az elmúlt évek-évtizedek nagy slágerei, több generáció kedvencei. A dalszövegek úgy simulnak majd a darabba, mintha kifejezetten erre az alkalomra íródtak volna. Ezáltal huszonévesek is felmenőik is egyaránt találni fognak a PASSIÓ XXI-ben olyan tartalmat, ami kifejezetten hozzájuk szól. Az előadásban az eredeti dalszövegeket és dallamokat megtartva, ám áthangszerelve csendülnek fel a fiatalabb korosztály nagy kedvencei és a legnépszerűbb mainstream dalok. Az előadás zenei kíséretét az Óbudai Danubia Zenekar, valamint rockzenészek adják elő.