Börcsök Enikő és Gézagyereke a Pinceszínház színpadán

2017 január 24. kedd, 10:01

Kaphat-e beilleszkedési esélyt egy autista fiú a többségi társadalomtól?

Erről szól Háy JánosA Senák, A Pityu bácsi fia és A Herner Ferike faterja című színművek szerzőjének 2004-ben kiadott, A Gézagyerek című darabja. Számos nagy sikerű vidékű előadás után a fővárosban a Pinceszínház mutatja be először az istendrámát február 25-én szombaton este. Az egyszerre kacagtató és szívfacsaró történetet a ferencvárosi teátrum művészeti vezetője, Soós Péter állítja színpadra.

A konyhában a macskaköveket számláló majd a közeli bányában munkához jutó Gézagyereket a Pesti Magyar Színház fiatal tagja, Takács Géza formálja, míg támogató édesanyját a Vígszínház népszerű színésznője, Börcsök Enikő kelti életre. Banda Lajos és Herda Pityu komikus, sokat látott, esténként a helyi kocsmában felszabaduló kőfejtő párosát Kaszás Gergő és Tóth Zoltán alakítják.

Kaszás Gergő a Pinceszínház jelenleg legtöbbet foglalkoztatott színésze, hiszen Székely Csaba Székelyföld-szatírjában, a Bányavirágban és Georges Simenon Szajna-parti lélektani krimijében, a Fej nélküli holttestében is szerepel Maigret nyomozó megtestesítőjeként.