“A darabnak rengeteg titka van” – Villáminterjú Bozó Andreával a Mesterhármasról

2017 január 26. csütörtök, 10:08

Csizmadia Tibor rendezésében készül új produkció a Rózsavölgyi Szalonban. A premiert február 9-én tartják.

Ajánló a darab elé:

A Rózsavölgyi Szalon ismét egy népszerű kortárs francia darabot tűz műsorára. A Mesterhármas szereplői kegyetlen őszinteséggel rántják le a leplet a házasfelek közötti apró titkokról, amelyek az idő múlásával egy nagy hazugsággá állnak össze. És ahogy az lenni szokott, az a bizonyos harmadik sem hiányozhat a képből. A néha pattanásig feszülő indulatok mellett ugyanakkor a humor is rengeteg szerepet kap a darabban, amely még árnyaltabbá és izgalmasabbá teszi a három szereplő történetét.

Villáminterjú Bozó Andreával, az előadás szereplőjével:

Mi volt a véleményed a darabról?

Amikor kézhez kaptam a szövegkönyvet, az volt a tervem, hogy elolvasom egy részét, aztán ha megint lesz időm, tovább olvasom. Jó terv volt, de egyszerűen nem tudtam letenni. Annyira érdekelt, hogy mi lesz, hogy egy lendülettel elolvastam. Nagyon izgalmasnak találtam.

Milyen a kapcsolatod a Rózsavölgyi Szalonnal?

Nagyon örültem, hogy a Rózsavölgyiben fogok játszani, mert még soha nem játszottam itt. A színészek nagyon szeretnek ebben a kis ékszerdobozban játszani. Nem idegen számomra a közeg, régen a Merlin éttermi részében játszottam Parti Nagy Lajos: A test angyala c. darabjában, ahol vacsoráztak előtte az emberek, és Egerben is volt már hasonló élményem. A nézők kis asztaloknál ülnek, de nem úgy viselkednek, mint egy kávéházban, hanem teljes csendben, feszülten figyelik a cselekményt.

Moliére-díjas, számos országban nagy sikerrel bemutatott darab a Mesterhármas. Szerinted miért ilyen népszerű, mi a titka?

Nagyon emberi történet, hiszen a férfi-nő kapcsolat, a házasság titkait boncolgatja és az ilyen téma eleve izgatja az embereket. Jól megírt, fordulatos darab, kiváló ritmusa és humora van, nem egy egyszerű szociodráma.

Milyen a próbafolyamat Kocsis Gergellyel és László Zsolttal?

Külön öröm számomra, hogy velük dolgozhatok. A darabnak rengeteg titka van, rendszeresen vitatkozunk azon, hogyan értelmezzünk egy-egy megnyilvánulást, olyan, mint egy intellektuális párbaj férfi és nő között. Férfi aggyal és női aggyal egészen máshogy közelítünk ugyanahhoz a kérdéshez. Ez nagyon érdekes.

Milyen szerepnek tartod Jeanne figuráját?

Ez a női szerep olyan, mint egy ügyes pókerjátékos. Ő irányítja a szálakat. Bizalmatlanságból indul ez az őszinteség iránti vágy a nőben. Ez nem egy egyszerű mondd meg az igazat, hanem egy éveken át tartó fájdalom lerakódása, ami egyszer csak robban a nőben. Jól kitervelte az egészet és azért csinálja mindezt, hogy felszínre kerüljön egy mélyebbre ásott dolog. Abban reménykedem, hogy az előadás után a nézők egy jó kávé mellett azon fognak vitatkozni, ki melyik megoldást, megfejtést tartja jónak. Akkor fogjuk jól csinálni ezt az előadást, ha megmaradnak a titkok és mindenkiben lesz egy megoldási verzió.

Forrás: Rózsavölgyi Szalon

 
 

Kapcsolódó anyagok