Bíró Kriszta és az Ibusár a Gödör Klubban!

2017 január 27. péntek, 11:57

Parti Nagy Lajos: Ibusár című monodrámája Bíró Kriszta előadásában január 28-án, 19 órakor újra látható a Gödör Klubban.

“Egy harisnya-szomorú, ám végzetes őszi napon, Sárbogárdi Jolán MÁVmenetjegykiadó föllázad, és súlyos függelemsértés keretében előadjaéjeinek harapdált gyümölcsét, az általa írt operettet.” (Parti Nagy Lajos) 

Ibusár állomáshelyen, egy magányos menetjegykiadó, Sárbogárdi Jolán fellázad addigi unalmas, mások által irányított élete ellen. Ha nagy szavakat akarunk használni, akkor hősünk „öntudatra ébred”, de hogy ne legyünk túlzottan patetikusak, tegyük hozzá, hogy ebben segítségére van egy üveg „Hubi” is. A monodráma során direkt és indirekt módon ismerkedhetünk meg Jolika sérelmeivel, problémáival.

Az alkohol hatására csak úgy ömlenek belőle fájdalmai: elmeséli nekünk, hogy édesanyja úgy bánik vele, mint egy óvodással, hogy a főnöke molesztálja, hogy a szerelme búcsúzás nélkül elhagyta, hogy írt egy operettet és elküldte Budapestre, de nem akarják bemutatni. Így hát, mivel úgy gondolja, hogy soha nem is fogják színpadra állítani, tart nekünk egy főpróbát.

Sárbogárdi Jolán: Bíró Kriszta
Zene: Darvas Ferenc
Rendező: Pelsőczy Réka 

A Kék Művészügynökség és az Örkény Színház előadása a Gödör Klubban. 

Belépő: 2200 Ft, illetve elővételben a helyszínen és online: 1800Ft  További információ: www.godorklub.hu