Mellékhatások – Humoros és túlfűtött táncelőadás Anton Lachky-tól a Trafóban

2017 február 03. péntek, 9:03

Tébolyult és túlfűtött táncelőadás vezet be minket annak a nőnek a burjánzó képzeletébe, aki uralkodni akar férfiakon és nőkön, de saját ösztönei felett elveszíti hatalmát. A valóság már csak elméjének kivetülése lesz, vágyai és álomképei eszeveszett erővel söpörnek végig a színpadon. Anton Lachky őrülettől duzzadó, dinamikus produkciója február 9-10-én a Trafóban, a 200% tánc sorozatban. 

A Mellékhatások (Side Effects) olyan összetett, gondolatébresztő és szórakoztató darab, aminek a komplexitása, kérdései és titkai még sokáig foglalkoztatnak majd. (…) A produkció központi témája az a kontroll és befolyás, amit ez a hősnő gyakorol a három másik szereplő, egy nő és két férfi felett, miközben parancsokat vakkant nekik, ők pedig kötelességtudóan engedelmeskednek neki.” (The State of the Arts, UK)

Elállatiasodás, függőségbe forduló imádat, szexualitás és megszállottság jellemzik a színpadi eseményeket. Sajátosan humoros és mégis nyugtalanító világot hoz létre a négy kiemelkedő tánctudású szereplő. Montázsszerű jelentekben bomlik ki viszonyuk, amelynek alfája és ómegája egy hatalomvágyó, őrült anyakarakter.

SIDE EFFECTS trailer from bram smeyers on Vimeo.

Anton Lachky szlovák koreográfus korábban olyan jelentős alkotókkal dolgozott, mint például Akram Khan, de vendégkoreográfusként darabokat készített a Göteborg Ballet-nek, az Iceland Dance Companynek, vagy a Helsinki City Theaternek is. Első saját produkciója, amellyel azonnal nagy szakmai elismerést váltott ki, 2013-ban született. A Mellékhatások második saját koreográfiája, ezzel immáron két éve turnézik nagy sikerrel szerte a világon.

A Trafóba érkező előadásban Varga Csaba magyar táncos is szerepel, aki nem ismeretlen a hazai közönség számára sem. Mészáros Máté Hinoki 2.0-jában és a Timothy and the Things Schröndingerre várvájában is színpadra lépett, de a japán koreográfus, Hiroaki Umeda a Sziget Fesztiválon debütált Drives című előadásában is találkozhatott vele a közönség.

Anton Lachky Company: Mellékhatások (Side Effects)
február 9-10. 20.00 óra / Trafó Kortárs Művészetek Háza

Koreográfia: Anton Lachky
Táncosok: Milan Herich, Patricia Rotondaro, Sara Sguotti, Varga Csaba