100. alkalommal látható a nőNYUGAT a Tháliában

2017 február 07. kedd, 13:23

Február 8-án kereken századik alkalommal láthatja a közönség a nőNYUGAT című előadást Mácsai Pál rendezésében az Arizona Stúdió színpadán.
A nem mindennapi darab a Nyugat indulásának éveiben játszódik, amikor a magyar társadalomban polgári nők serege vágyott saját jogú sikerre és egzisztenciára – megindult hát egy csendes forradalom, amelynek emblematikus figurái a folyóirat körül íróként, múzsaként, feleségként, barátként szereplő nők.

Kerekes Viktória, Lázár Kati, Für Anikó, Hámori Gabi, Bíró Kriszta (Thália Színház: nőNYUGAT)

A nőNYUGAT az ő életükről, szerelmeikről, sikereikről és kudarcaikról szól. A darab nem egy hangos irodalomtörténet, mégis a beszédet állítja középpontba: beszéljünk róluk, nőkről és férfiakról, és beszéljünk arról, miként élhetünk teljes életet.

A nőNYUGAT bemutatójára 2010. december 9-én került sor, az azóta eltelt időben összesen 9054 néző volt kíváncsi a darabra. Témája mai napig friss, aktuális. A bő másfél órás előadásban Bíró Krisztát, Für Anikót, Gryllus Dorkát, Hámori Gabit, Kerekes Viktóriát és Lázár Katit láthatjuk a színpadon, a nőNYUGAT szerkesztéséért Bíró Kriszta 2011-ben elnyerte a Színikritikusok különdíját.