Készül A tökéletes boldogság világa – Ilyen egy nyílt próba a Katonában

2017 február 07. kedd, 10:01

Március 11-én mutatja be a Katona József Színház a kortárs kínai-amerikai írónő, Frances Ya-Chu Cowhig A tökéletes boldogság világa című drámáját a Kamrában. A készülő előadás nyílt próbáját február 4-án tartották. Az eseményről összefoglaló videó készült és a Katona facebook oldalának követői 45 percig élőben is követhették, hogy dolgoznak az alkotók.

Ajánló a darab elé:

Egy kínai faluban megszületik egy kislány. A szülei fiút szerettek volna, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy az újszülött elpusztuljon. A lány mégis életben marad, felnő.

Keresi a helyét a különös kínai világban, amely földrajzilag messze van ugyan tőlünk, de a darabban kibontakozó emberi történetek, a nehéz életek, a mélyszegénységben élők kilátástalansága mind részei a mi valóságunknak is.

Rendező: Máté Gábor. Dramaturg, fordító: Török Tamara. Szereplők: Mészáros Blanka, Borbély Alexandra,Bán János,  Dér Zsolt, Dankó István, Szirtes Ági. Zene: Dargay Marcell, Díszlet: Cziegler Balázs. Jelmez: Füzér Anni. Asszisztens, súgó: Fejes Vera.