150. előadásához érkezik Az Őrült Nők Ketrece

2017 február 24. péntek, 9:13

Húsvét előtt ismét kinyit Az Őrült Nők Ketrece, műsoron az Egy, kettő, három, a Vaknyugat, az Igenis, miniszterelnök úr! és a Sirály. A Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház közös áprilisi előadásaira már kaphatók a jegyek.

 

A Kultúrbrigád ajánlója:

Húsvét előtt három alkalommal nyílnak ki Az Őrült Nők Ketrece kapui, április 14-én este, illetve 15-én délután és este látható az előadás, amelyre hónapok óta nem kapni jegyet. Függetlenül attól, hogy hétvégén este vagy hétköznap délután, késő éjjel vagy rendes időben játsszuk, töretlen az érdeklődés a produkció iránt, amely a bemutató, 2014 júliusa óta, vagyis áprilisban lesz 34 hónapja, hogy folyamatosan, kihagyás nélkül, télen-nyáron műsoron van. Jean Poiret vígjátékának musicalfeldolgozása Alföldi Róbert rendezésében, Stohl András és Hevér Gábor főszereplésével idén nyáron immár százötvenedszer kerül színpadra. A 15-i előadásokat angol nyelvű felirat is kíséri, a fővárosban élő, az angol nyelvet bíró külföldiek számára is remek szórakozást nyújt az előadás.

Stohl András, Hevér Gábor – Az Őrült Nők Ketrece (fotó: Puska Judit)

Újra műsoron Molnár Ferenc zseniális egyfelvonásosa, az Egy, kettő, három, amely lenyűgöző szellemességgel, valódi téttel, szórakoztató, de gondolatgazdag estével ajándékozza meg a nézőt. Znamenák István rendezése Alföldi Róbert számára valódi jutalomjáték, a kritika egyöntetű elragadtatással jellemezte Norrison-alakítását, ahogyan a színpadra lépő többi színész munkáját is, hiszen bár az egy óra alatt lejátszódó fő cselekmény irányítása a főszereplő kezében van, nem menne semmire az őt körülvevő figurák pontos és érzékeny munkája nélkül. A valós időben játszódó vígjáték április 11-én, továbbá 24-én két alkalommal is látható.

Alföldi Róbert, Szatory Dávid – Egy, Kettő, Három (fotó: Mészáros Csaba/Kultúrbrigád)

Alföldi Róbert, Szatory Dávid – Egy, Kettő, Három (fotó: Mészáros Csaba/Kultúrbrigád)

Martin McDonagh fekete vígjátéka, a Vaknyugat ezúttal Pakson vendégszerepel (12-én), de Budapesten, az Átriumban is látható lesz, 28-án este. A 2013-as THEALTER közönségdíjas előadása volt a Kultúrbrigád és az Átrium első közös előadása, azóta is sikerrel fut Gothár Péter rendezése. A Connor testvérpárt Ficza István és Rétfalvi Tamás, Welsh atyát Alföldi Róbert, Kicsilányt Mészáros Piroska játssza a felebaráti és testvéri szeretet kérdéseit emlékezetesen groteszk stílusban boncolgató, hol lélekemelő, hol karcosan nevettető előadásban.

Ficza István - Vaknyugat (fotó: Mészáros Csaba)

Ficza István – Vaknyugat (fotó: Mészáros Csaba)

Igenis, miniszterelnök úr! című válságkomédiánk ugyan Londonban játszódik, azonban a mai magyar közélettel mutatott párhuzamok korántsem a véletlen művei a Znamenák István rendezte előadásban, amely talán éppen ezért van túl már a hetvenötödik előadáson is. Egy nárcisztikus és befolyásolható miniszterelnök, egy minden hájjal megkent közhivatalnok, egy vonzó politikai tanácsadó, egy naiv titkár és egy praktikusan politikus nagykövet egyetlen éjszaka alatt változtatja meg Európa sorsát. Jonathan Lynn és Antony Jay darabja a mindenkori hatalom lélektanát jól ismerve komikus helyzetekben mesél arról, hogyan születnek a politikai döntések és mi motiválja a hatalom képviselőit. Áprilisban kétszer: 13-án és 17-én látható a darab.

Igenis, miniszterelnök úr - Hevér Gábor, Alföldi Róbert (fotó Mészáros Csaba)

 Hevér Gábor, Alföldi Róbert – Igenis, miniszterelnök úr (fotó Mészáros Csaba)

A hónap végére pedig egy sajátos hangú, de mindenképp emlékezetes Sirályt ajánlunk. Az egyik programajánló magazin fogalmazásában: „Csehov-klasszikus all star cast, köztük Trokán Nóra, Kaszás Gergő, László Zsolt, Oszvald Marika előadásában. Kell ennél több?” Fehér Balázs Benő rendezését januárban újítottuk fel, és nagy sikerrel játszottuk, erre szokták azt mondani, hogy a produkció „összeért”. Az említetteken kívül Porogi Ádám, Gyabronka József, Mihályfi Balázs, Parti Nóra, Orosz Ákos, Szilágyi Csenge lép fel az előadásban, amelynek feldolgozásához a tanárok számára ingyenes oktatási segédanyagot is biztosítunk (ahogyan Vaknyugat című előadásunkhoz is), a füzetek a kulturbrigad.hu honlapról tölthetők le.

László Zsolt, Porogi Ádám - Sirály (fotó: Kultúrbrigád)

László Zsolt, Porogi Ádám – Sirály (fotó: Kultúrbrigád)

Íme a műsor:

Helyszín: Átrium Film-Színház, Budapest
2017. április 11. 19:30 Egy, kettő, három
2017. április 13. 19:30 Igenis, miniszterelnök úr!
2017. április 14. 19:30 Az Őrült Nők Ketrece
2017. április 15. 14:30 Az Őrült Nők Ketrece / La Cage aux Folles #145 (angol felirattal / with English surtitles)
2017. április 15. 19:30 Az Őrült Nők Ketrece / La Cage aux Folles #146 (angol felirattal / with English surtitles)
2017. április 17. 19:30 Igenis, miniszterelnök úr!
2017. április 24. 18:00 Egy, kettő, három
2017. április 24. 20:30 Egy, kettő, három
2017. április 28. 19:30 Vaknyugat / The Lonesome West #55 (angol felirattal / with English surtitles)
2017. április 29. 14:30 Sirály

Tájelőadás:
2017. április 12. 19:00 Vaknyugat – Csengey Dénes Kulturális Központ, Paks