Farkas Franciska önálló estre készül – Gorkij novellából születik előadás

2017 március 04. szombat, 14:39

Farkas Franciska volt már modell, szobalány, felszolgáló, eladó és jelnyelvi tolmács is. Ezúttal egy önálló esttel lép fel, amely egy Gorkij novellát dolgoz fel.

Farkas Franciska 1984-ben született Gyöngyösön. A pesti Sylvester János Protestáns Gimnáziumba járt, a pécsi Gandhi Gimnáziumban érettségizett, majd a Wesley János Lelkészképző Főiskola szociális munkás szakán végzett. Jelnyelvi tolmács végzettséget szerzett a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségénél és a Hallatlan Alapítványnál. A Független Médiaközpontban újságírást tanult. A Harlekin Gyerekszínházban és a Karaván Társulatban is szerepelt, volt szobalány, állatkerti gyakornok, bolti eladó, hosztesz. Tíz éve modellként is dolgozik, többek között a tavaly elhunyt Király Tamás bemutatóin láthatta őt a közönség.

Fotó: Miklóska Zoltán / Farkas Franciska

Az utóbbi években színésznőként ismerhettük meg: a Viktória – A zürichi expressz játékfilm után az HBO saját gyártású sorozatában, az Aranyéletben is szerepet kapott. Következő filmje, a Brazilok idén áprilisban kerül a mozikba, amelyben olyan színészek mellett tűnik fel, mint Dobó Kata, Gryllus Dorka Schell Judit vagy Schmied Zoltán.

Franciska március 9-én egy felnőtteknek szóló mese-estre is készül, Gorkij Makar Csudra című novelláját dolgozza fel Soós Attila, a Trojka Színházi Társulás alapító-rendezőjének segítségével. A színésznő kisgyermekkora óta szorosan kötődik ehhez a meséhez, időről időre újraolvassa, és mindig új ismeretekre tesz szert a novella által.

Fotó: Miklóska Zoltán / Farkas Franciska

Az előadást követően lehetőség nyílik egy kerekasztal-beszélgetésre a művészekkel, amelyet Karafiáth Orsolya moderál.

Időpont: 2017. 03. 09. – 19 óra

Helyszín: Harmadik Hely, Budapest

Forrás: Színház.org, VS.hu, Facebook, Farkas Franciska blogja