Irány Hawaii! – A Szkénében tart premiert a TÁP Színház

2017 március 12. vasárnap, 9:37

Mozsik Imre Irány Hawaii! című darabját mutatja be a TÁP Színház március 17-én a Szkénében.
Ajánló a darab elé:

„Meghalt a Jenő. Bár mostoha volt. Most temettem anyámat. Közvetlenül ezután meghalt a házasságom – úgy összevesztem a nejemmel, hogy elköltöztem volna a szeretőmhöz, ha nem rúgott volna ki egy fiatalabbért, aki már ott is volt. Amikor haza akartam menni, kiderült, hogy már a feleségem is összeszedett valakit, akivel elutazik Pozsonyba a retek kurva, és nincs hova mennem. Nagyjából ez. Ráadásul itt van nekem maga is. Mi jöhet még? Ja, és meghalt a Pintér doktor Csaba adjunktus is.”

Közel került hozzá a halhatatlanság lehetetlensége. A halhatatlanság lehetetlenségének kétségtelensége. A halhatatlanság lehetetlenségének kétségtelen véglegessége. A halál.

Csak Hawaii marad.

Vajdai Vilmos a TÁP-ról:

Jó lenne egy olyan csapat, amivel állandóan lehet együtt dolgozni, de ez ma már kizárt. Régebben jobban el tudtunk mélyülni, és mindenki szívesen jött, ha éjszaka próbáltunk, ma már mindenki ki van merülve. Akinek van munkája, az sok mindent csinál, és már éjszaka sem lehet játszani, akkor is foglaltak a színészek. De mindig is az volt az egyik eszmém, hogy nem várok a körülményekre, és nem csak akkor csinálok színházat, ha minden ideális. Most átmentünk a Hátsó Kapuba, hogy a kocsmákban is teremtsünk valami kulturális életet, azok se csak az ivásról szóljanak. Állandóan hullámzó, változó állandó társulatunk van, amivel az a baj, hogy az én idegrendszeremnek nem pont ez való, pontosabban pont ez nem való. Bár már kezdek lenyugodni, ma már alig-alig bukom úgy ki, hogy abból ordítozás legyen, mint eleinte. Igaz, ezt később elkezdtem kiborulás nélkül is használni, mert láttam, hogy működik. Mostanában inkább már csak visszaordítok, vagy mosolygok.  (Magyar Narancs)

A függetlenek és a kőszínházak viszonyát tragikusnak tartom. Az ország legjobb kőszínházának vagyok a tagja, ami mindig is magas színvonalon dolgozott, most pedig úgy érzem, különösen fontos dolgokról beszél, magas nívón. A fiatalok is kezdenek beözönleni. Ez nagyon jó. De a függetleneknél is születnek komoly, progresszív, magas színvonalú előadások, csak tizedannyi pénzért és ötször annyi energiából, mint a kőszínházakban. Én is, ha csinálok valami erős előadást a TÁP Színházban, az negyedannyi figyelmet sem kap, mintha a Katonában csinálok egy darabot. Azt látom, hogy a szakmában nagyon gyenge a szolidaritás. Fuldoklik a független színházi szcéna, egyfolytában bizonytalanságban dolgozik. A kormány fél a függetlenektől. Talán azért nem szüntetik meg teljesen, hogy csökkenthessék a támogatásukat. Így még van némi beleszólásuk a működésükbe. (HVG)

Vajdai Vilmos

Vajdai Vilmos

Mozsik Imre
Irány Hawaii!

A Szkéné Színház és a TÁP Színház közös előadása

nyilvános főpróba: március 16. 19h, Szkéné Színház
bemutató: március 17. 21.30, Szkéné Színház

Játsszák:
Andai Kati, Csányi Dávid, Huzella Júlia
Janklovics Péter , Jankovics Péter , Laboda Kornél , Márton András
Paizs Miklós (Sickratman), Rainer-Micsinyei Nóra

Élő zene: Devich Benedek
Dramaturg: Laboda Kornél
Videó/fény: Bredán Máté
Zenei rendező: Vajdai Vilmos
Díszlet: Devich Botond
Jelmez: Szabados Luca
Produkciós munkatárs: Zágoni Nóra
Rendezte: Vajdai Vilmos