Jóccakát, Anya! – Új darab a Spirit műsorán

2017 március 13. hétfő, 15:22

Március 9-én mutatta be legújabb premierdarabját a Spirit Színház. Marsha Norman Jóccakát, Anya! című Pulitzer-díjas stúdiódarabját Igó Éva és Szitás Barbara szereplésével.

Igó Éva és Szitás Barbara - Jóccakát, Anya! (fotó: Spirit Színház)

Igó Éva és Szitás Barbara – Jóccakát, Anya! (fotó: Spirit Színház)

A tragikomédia hétköznapi témát dolgoz fel. Teljesen átlagos, szinte bármelyikünk életéből kiemelt pillanatokat örökít meg a maga keserédes módján. Norman témája és megfogalmazása O’Neil drámáit juttatja eszünkbe, ahogy a családi drámákat, feszültségeket és mélyen eltemetett titkokat hozza felszínre a szülő-gyermek kapcsolatán keresztül.

Vajon mit tenne az ember, ha valaki, akit nagyon szeret, egyik este leül vele szemben, és nyugodt hangon közli, hogy még mielőtt felkel a nap, véget fog vetni az életének. Thelma Cates ebbe a helyzetbe kerül.

A lánya, Jessie középkorú, epilepsziás nő, elrontott házassággal és egy drogfüggő, törvénykerülő fiúval a háta mögött. Mindenből kiábrándulva az öngyilkosságban látja az egyetlen kiutat. A rémült Thelma megpróbálja meggyőzni a lányát, hogy érdemes élni. De vajon egyetlen éjszaka elegendő-e erre?