“Talán a poénok élesebbek” – Díszítők címmel rendez előadást Dolmány Attila

2017 március 19. vasárnap, 10:01

Csikós Attila Díszítők című “halálos komédiáját” mutatja be március 31-én, 19 órakor a B32 Galéria és Kultúrtér Dolmány Attila rendezésében. 

Ajánló a produkció elé:

Hat ember, akinek munkája van. Hat színházi díszítő, akire az előadás kezdetekor rázáródik a szobájuk ajtaja. A nézők már elfoglalták a helyük, az ügyelő kezdésre hívja a színészeket. És ez a hat ember, akiknek dolga van, nem tud elindulni a kulissza felé. Az egyik csak sörözne, és megverné végre a Sótiakat. A másiknak az ellopott pénzen jár az esze. A harmadik szeretne végre egy férfit. A negyedik tetovált. Az ötödiket mindenki hibáztatja. A hatodik meg öreg. Ennek a hat embernek, úgy tűnik, tényleg dolga van. És össze vannak zárva. Ezek meg fogják egymást ölni!

A darabról:

Csikós Attila Díszítők című darabja 2014-ben jelent meg – három másik színdarabbal egy kötetben – a Kortárs Kiadónál. Felolvasó színházi formában több alkalommal is találkozhatott vele a nagyérdemű. 2015-ben a Bem moziban és a Kulteában mutatták be nagy sikerrel.

A mostani bemutatóra átdolgozott és átírt formában kerül a közönség elé. Dolmány Attila rendezésében talán magunkra is ismerünk a fiatal nőben, az ivós székelyben, a tetovált festőben, az ügyeskedő történelemtanárban. Az egyik díszítőben. Az alaphelyzet a régi, talán a poénok élesebbek. Egy bezárt szobában hat ember küzd az életben maradásért, miközben a színpadon kezdődne az előadás. És kezdődik az előadás…

Szereposztás:
Cicavirág: Erdélyi Tímea
Kovi bá: Tarján Péter
Zsót: Szentirmai Zsolt
Béla bá: Gerner Csaba
Süttő: Karácsonyi Zoltán
Praliné: Fehér Tibor

Jelmez: Papp Janó        /         Díszlet: Halász G. Péter
Zene: Duende – Menszátor Héresz Attila           /            Kellék: Göndöcs Csaba
Vezető asszisztens: Cservenák Szilvia           /          Asszisztens: Peron Dorottya
Sajtókapcsolat: Herczeg Dóra             /         Plakátfotó: Mészáros László
Műszaki vezető: Harmati István             /            Egyeztetés: Berkes Kornélia
Próbafotó, grafikai munkatárs: Földházi Balázs
Próbahely: Ács Péter     /    Producer: Zichy Gabriella

Rendező: Dolmány Attila