Mr. Miller goes to Budapest – Lakásszínházi pszicho-thriller készült

2017 március 23. csütörtök, 13:59

Arthur Miller 1977-ben íródott Az érseki palota mennyezete c. drámája alapján készült háromrészes angol nyelvű előadás Hollós Gábor rendezésében. A lakásszínházi produkciókat beszélgetés is követ.

Az alkotók ajánlója:

Emigráció, hallgatás vagy visszavonulás a privát szférába? Napjainkban ezek a kérdések az Európai Unió egyes országaiban is újra aktuálissá váltak újságírók, művészek és írók számára. Az öncenzúra, a bizalmatlanság, a harag és a kétségbeesés újfent beszennyezi magánéletünket és kapcsolatainkat. Egy ilyen privát helyzetben találkozunk a “Mr Miller goes to Budapest” főhőseivel: Arthur Miller 1977-ben íródott Az érseki palota mennyezete c. drámája alapján készítettük el három részes színházi előadásunkat. A darab a pszicho-thriller és a film-noir stílusjegyeinek ötvözetében, lakás színház formájában mutatja be három kelet-európai író – egy nő és két férfi – és amerikai kollegájuk ill. barátjuk találkozását. Az Egyesült Államokból érkezett szereplő karaktere Arthur Miller személyiségjegyeivel felruházva az író “amerikai álmot” illető saját kétségeit tárja elénk. Egy Dániából érkezett, látszatra tartózkodó fiatal nő színrelépésével a nyugat-európai fiatal generáció utazás őrülete és hedonizmusa vázolódik fel.

Mr. Miller goes to Budapest

Mr. Miller goes to Budapest

Német-magyar koprodukciónk márciusban és áprilisban Hollós Gábor rendezésében állítja színpadra Arthur Miller valós idejű thriller-ét. Az előadások Budapesten az elkövetkezendő három héten szombat esténként tekinthetők meg lakásszínház formájában. Művészeti eszközök segítségével és egy vasfüggöny idején íródott dráma újraélesztésével szeretnénk egy párbeszédet indítani vendégeink és nézőink között a vélemény- és szólásszabadságról, az autonómiáról és a demokráciáról.

Az előadást követően beszélgetésre kerül sor vendégeinkkel, Heller Ágnessel, Ungváry Rudolffal és Vajda Mihállyal.

Rendező: Hollós Gábor. Dramaturg és koncepció: René Reinhardt. Díszlet- és jelmezterv: Elisabeth Schiller-Witzmann. Kamera: Hollós István. Színészek: Johannes Gabriel, David Jeker, Laila Nielsen, Pálfi Kata, Mario Rothe-Frese, Sorbán Csaba, Szirtes Balázs.

A belépés ingyenes, de a korlátozott nézőszámra való tekintettel az előadás megtekintése regisztrációhoz kötött. Kérjük az előadást megelőző szerda du. 4-ig szíveskedjen email-ben regisztrálni! A pontos címet (Budapest belvárosában) a regisztráció után küldjük.

Az előadás dátumai:
1. rész: március 25. este 8 óra
2. rész: április. 1. este 8 óra
3. rész: április 8. este 8 óra