24 órás Humor Maraton a Bethlen Téri Színházban

2017 március 28. kedd, 10:07

Négy nap, 17 humorista, egy 9 órás stand-up rekorddöntés és 960 perc garantált nevetés! A Stand Up Brigád társulata és Bethlen Téri Színház március 29. és április 1. között immár negyedik alkalommal rendezi meg a Humor Maraton programsorozatot Rejtő Jenő születésének 112. évfordulóján.

A Humor maraton keretében 24 órán keresztül kabaréjelenetekkel, tréfákkal, zenés paródiákkal idézik meg a pesti kabaré aranykorát, de a műsorban helyet kap a humor napjainkban legnépszerűbb ága, a stand up comedy is. Lesz bábkabaré és bemutatják azt is, hogy a kortárs tánc és a humor milyen jól megfér egymás mellett.

A fellépők között megtalálhatók Karinthy-gyűrűs humoristák, a Showder Klub népszerű stand-up előadói, a Dumakabaré, a Comedy Central és a Rádiókabaré ismert nevettetői, valamint fiatal, feltörekvő humortitánok. A programban stand up, open mic, kabaré, önálló estek, zenés produkciók váltják egymást 24 órán keresztül, de lesz humoros vetítés, valamint pikáns poénok órája Kovival.

A nézők egy igazi stand up rekordkísérletnek is szem- és fültanúi lehetnek, hiszen a Stand Up Brigád nagydumás humoristája, Szikla László április elsején 12 órától megkísérli megdönteni saját, 2015-ben felállított 8 óra 5 perces folyamatos dumarekordját. Ráadásként a Stand Up Brigád kabaré társulata a maraton elő-programjaként március 29-én rendhagyó helyszínen, Rejtő Jenő VII. kerületi szülőházában mutatja be Rejtő-jelenetekből összeállított Ponyvakabaréját.

Fellépnek: Aradi Tibor, Beleznay Endre, Éles István, Erdei Sándor, Fülöp Viktor, Gaál Dániel, Gombos Szabolcs, Hajdú Geri, Ihos József, Kovács István Kovi, Kövesdi Miklós Gábor, Kővári Máté, Lorán Barnabás Trabarna, Polgár Peti, Somogyi András, Sulyok Péter, Straub Dezső, Szántó Sándor, Szép Bence, Szikra László, Tárnok Marica, Ürmös Zsolt, Varga Ferenc József, Zabolai Margit Eszter, Zadam és még sokan mások.