RevizorOFFline – Péterfy Gergely az író színházában

2017 március 28. kedd, 13:25

A RevizorOFFline Ír-olvas című sorozatának harmadik vendége Péterfy Gergely, aki március 28-án este hétkor olvas fel a Stúdió K-ban.

A Revizor ajánlója:

Sokan emlékszünk még arra, hogy milyen elszántan, akadályt nem ismerve nyomakodtunk be havonta egyszer a Katona József Színház Kamrájába, hogy meghallgassuk Kertész Imrét, Esterházy Pétert, Nádas Pétert, Kornis Mihályt, Parti Nagy Lajost, Jeles Andrást és másokat, amint ülve vagy állva, kislámpával vagy anélkül felolvasnak régebbi vagy újabb, esetleg még meg sem jelent műveikből. Jó volt ott lenni, együtt lenni, és kiszakadva a külvilág taposómalmából hallgatni valamit, ami – fontos.

Fodor Géza, a Katona József Színház dramaturgja, a kiváló kritikus, nemzedékek tanítója, egyetemi oktatója szerkesztette a sorozatot, melynek fölelevenítésével rá is emlékezünk, előtte is tisztelgünk. Köszönjük Máté Gábornak, a Katona József Színház igazgatójának, hogy alcímnek átengedte nekünk a hajdani sorozat címét.

Szóval felolvasás lesz. Utána szünet, majd egy rövid beszélgetést követően a Stúdió K összes termében kötetlen együttlétet, szabad, közvetlen társalgást tervezünk az olvasó írókkal.

A Revizor, mint tudják, kritikai portál, de úgy gondoljuk, hogy ezzel az Offline-sorozattal alkalmilag át-átlépünk a másik oldalra: magukat a műveket és az írókat hoznánk össze a közönséggel. A Stúdió K a mi offline otthonunk, és lelkes, nagyvonalú partner a kezdeményezésben.

Jegyet náluk lehet rendelni: e-mailben (jegy@studiokszinhaz.hu), vagy telefonon: +36-70-4284601. Lehet támogatni bennünket (a Stúdió K-t, a Revizort és a sorozatot), a támogatói jegy 5000 ft., a jegy 2000 ft.