Suttogók – József Attilával ünnepli a költészet napját az Andaxínház

2017 április 10. hétfő, 15:29

Április 10-én az Aurórában látható az Andaxínház Suttogók című előadása.

Az alkotók ajánlója:

“…A vers, elhagyván a papírlapot újra rá kell hogy találjon ősi, lényegi és fizikai dinamizmusára… újra fel kell vennie a kapcsolatot (akár agresszív, akár gyengéd kapcsolat ez) az emberrel és ezáltal a történelemmel. A költészet nyitva áll. Most. Mindig.”

Andaxínház: Suttogók (fotó: Brozsek Niki)

Andaxínház: Suttogók (fotó: Brozsek Niki)

A Suttogók előadás József Attila verseibe való alámerülés. Befelé hallgatózás. Személyesség, közvetlenség, bensőséges csendekkel. Csupa irónia, kihívó gyengédség, az élet egyszerű igenlése.
Éles és lázadó. Sejhaj.

Közvetlen jelentés a máról, az egymásrautaltság érzéséről, a szabadságról. József Attila ismert és kevésbé ismert verseinek, belső hangjainak megidézése, ahogy a mostban bennünk rezdül.

József Attilának semmiféle elismerés nem jutott azok részéről, akik a társadalomban, kultúrában hatalmi pozíciókat birtokolnak. Itt élhet és sikolthat szenvedésében egy nagyszerű ember: süket fülekre talál főképp azok körében, akik a legszívesebben nevezgetik magukat a kultúra hordozóinak.” (Fejtő Ferenc)

„Az Andaxínház előadása nagyon egyszerű eszközökkel vált ki erős hatást. A Suttogók is, mint minden produkciójuk alapvetően intellektuális jellegű, de épp ebben van az ereje is. Itt valóban többről van szó, mint egy izgalmasan válogatott, határozott tematikai szerkezetet mutató versösszeállításról. A versmondásnak olyan megoldásaival, árnyalataival él az előadás, amelyből egy költői világ rendkívül személyes olvasata bontakozik ki.”

Előadók: Czitrom Ádám, Jászberényi Gábor, Hajduk Károly, Kroó Balázs
Rendező: Zsalakovics Anikó

jegyár: 2000,-
Jegyfoglalás: andaxinhaz@gmail.com www.jegy.hu

Helyszín: Auróra, 1084. Auróra u.11. http://auroraonline.hu/​