100 szóban a Város – Budapesti történetek Szilágyi Csengével és Nagy Dániel Viktorral

2017 április 20. csütörtök, 7:00

Április 20-án Nagy Dániel Viktor és Szilágyi Csenge Junior Prima-díjas színészek tolmácsolásában látható a 100 szóban a Város című előadás a Mozsár Műhelyben.

100 szóban a Város / Szilágyi Csenge, Nagy Dániel Viktor

100 szóban a Város / Szilágyi Csenge, Nagy Dániel Viktor

Műfajában több történetből összeálló páros stand-up a fővárosról, amelyekben a városlakók mind magukra ismerhetnek és megtalálhatják velük a kapcsolódási pontjaikat. A különleges vizuális technikákkal megtámogatott darab a Budapesti Tavaszi Fesztivál idején látható először a Mozsár Műhely és a Manna Produkció együttműködésében.

Az est középpontjában a városi élet áll. Minden, ami Budapest múltja, jelene, hétköznapjai, éjjele, nappala, fiatalsága, öregsége és százféle közege. A városban élő, legkülönfélébb emberek szólalnak meg az előadókon keresztül. Mindennapi történeteik között van olyan, amit már mi is átéltünk és van olyan is, amiről el sem tudtuk képzelni, hogy létezik.

A száz szóban megírt történetekből összeálló előadást a már ismert Száz Szóban Budapest projekt ihlette, amelynek eredeti előadói ragadják most kézen a kíváncsi nézőket és vezetik el őket a város sosem látott szegleteibe. Az érzelmekben gazdag, rendkívül humoros és érzékletes előadásban mindkét művész egyaránt énekel is a próza mellett. Azt mondják, van Budapesten az az életérzés, amit jobb megénekelni, mert kevesek hozzá a szavak. Ezt az életérzést pedig biztosan hosszú időre magával viszi a hallgatóság, és mosolyogva látják majd visszaköszönni őket a mindennapjaikban.

“Sajátunknak érezzük a hétköznapi mozzanatokat, a városi titkokat, az életkép-lenyomatokat, amik feltárulnak előttünk, és úgy gondoljuk, nemcsak utcai happeningként lehetnek érdekesek a közönség számára. Amikor a Mozsár Műhely pályázatot hirdetett független alkotóknak, úgy éreztem, ezt a lehetőséget meg kell ragadnunk. Az mindenképpen kiderül a történetekből, hogy lakói szeretik ezt a zegzugos várost, és hogy Budapest lépten-nyomon tartogat meglepetéseket. Ezek a vallomások tényleg az utca emberétől származnak, tehát nem profi írásművek, olykor mégis megdöbbentően hatásosak, ami a fogalmazásmódot vagy az élmény sűrűségét illeti” – mesélte az előadásról Nagy Dániel Viktor.

Előadók: Nagy Dániel Viktor és Szilágyi Csenge
Dramaturg: Fekete Ádám
Hang és fénytechnika: Kazi Roland

Az előadást legközelebb május 5-én és 19-én látja a közönség a Mozsár Műhelyben.