Először látható a Vígben a Hamlet – Címszerepben ifj. Vidnyánszky Attila

2017 április 26. szerda, 7:00

122 évad alatt először tűzi műsorára a Vígszínház William Shakespeare Hamlet c. művét. Az előadást ősszel mutatják be Eszenyi Enikő rendezésében, Hamletként a társulathoz szerződő ifj. Vidnyánszky Attila látható majd.

Ifj. Vidnyánszky Attila a Vígszínház Vízkereszt, vagy amit akartok c. előadásában (fotó: Gordon Eszter)

A 2017/18-as évad további bemutatóit a május 1-jei VígMajálison jelenti be Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója. A direktor elmondta: már túl vannak a Hamlet olvasópróbáján, épp az elemző próbák zajlanak délelőttönként. Antal Csaba nagyon izgalmas díszletet tervezett – emelte ki. “Egyszerre nagy felelősség és különleges érzés ennek az előadásnak a rendezése, hiszen ezek között a falak között még nem játszottuk ezt a legendás drámát” – tette hozzá.

Claudiusként Hegedűs D. Gézát, Gertrudként Börcsök Enikőt, Poloniusként pedig Fesztbaum Bélát láthatja a közönség. “Az előadással ismét gazdagodik a Vígszínház Shakespeare-ciklusa, amelyre nagyon büszke vagyok” – fogalmazott az igazgató. Eszenyi Enikő elmondta: következő évaduk – akárcsak Shakespeare legtöbbet idézett drámája, a Hamlet – a legcsodálatosabb teremtményről, magáról az emberről, az emberi lélekről szól.

“Mindenkit várunk szeretettel május 1-jén 15 órára a Vígszínházba, ahol fény derül a nagy titokra, a 122. évadunk többi bemutatójára is” – fogalmazott, hozzátéve: bárki találkozhat a társulat tagjaival, ha ellátogat a VígMajálisra, ahol a tavaly forgatott vígszínházi kisfilmek premierje mellett A Grund – vígszínházi fiúzenekar bemutatkozó koncertjével és számos meglepetéssel várják a közönséget.

A Vígszínház születésnapjára a belépés díjtalan, a VígMajálison résztvevők 5 százalék kedvezménnyel válthatják meg bérletüket a következő évadra és 10 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet a színház előadásaira. “Azoknak sem kell elkeseredni, akik nem tudnak május 1-jén Budapestre utazni, a Víg hivatalos Facebook-oldalán 15 órától élőben követhetik majd a társulat különleges műsorát” – áll a színház közleményében.

Forrás: MTI, Vígszínház, Színház.org