Szavak – Weisz Fanni főszereplésével a Játékszínben

2017 május 04. csütörtök, 9:02

Elkezdődött a Szavak című darab próbafolyamata. Az egyfelvonásos színmű az alkotók reményei szerint a siketeknek éppoly szórakoztató lesz, mint a halló nézőknek.

Szavak a Játékszínben (Fotók: Schumy Csaba)

Szavak a Játékszínben (Fotó: Schumy Csaba)

A Szavak ötletgazdái a két főszereplő, Weisz Fanni és Bács Péter, akik tavaly egy Siketek Világnapjára készítendő videoklip forgatáson találkoztak először. A fiatalok a közös munka után jó barátságba kerültek és miután jobban megismerték egymást megszületett a Szavak ötlete. A megvalósításhoz megnyerték Bori Tamást, aki nem csak a darab rendezője, hanem írója is. Érzékenysége a témában új lendületet adott és a darab, amely tollából megszületett, azonnal a fiatalok kedvence lett.

„Minden szerelem története hasonló – tartják sokan, mégis Weisz Fanni és Hajmásy Péter négy éve tartó kapcsolata sok szempontból különleges. Fanni ugyanis nem hall, Péter pedig igen, viszont több mint négy évvel ezelőtt ez sem jelentett akadályt, hogy érzelmeik kibontakozhassanak. Hogy mit tett meg Péter Fanniért? Nehéz-e megtanulni jelelni? Hogy is volt az első randevú, az első bemutatkozás a barátoknak, családnak, milyen napi problémákkal kell szembesülniük, hogyan veszekszik és békül ki egy ilyen különleges pár, erről IS szól a Szavak. Hogy Bori Tamás segítségével és Bács Péter tolmácsolásában miért tartották fontosnak elmondani közös kalandjaikat? Mert igazából nem mások, ezek a sztereotípiák csak Szavak” – hangzott el az olvasópróba elején.

A darab koncepciójának ismertetése után kiderült, hogy Nádasi Veronika színésznő is csatlakozik a csapathoz. Ő lesz Fanni hangja és izgalommal várja a közös munkát, nagyon szerencsés találkozásnak tartja ezt a lehetőséget. Bank Tamás, a Játékszín igazgatója fogadta be egy előadásra a produkciót. Június 9-én a Teréz körúti teátrumban mutatják be a Szavakat. Az igazgató elmondta, hogy színháza eddig is kiemelten fontosnak tartotta bemutatni a fogyatékkal élők, a társadalom peremén élő emberek történeteit a művészet segítségével, így örömmel mondott igent a megkeresésére.