Kölyöknapot tart a Nemzeti

2017 május 16. kedd, 15:29

Május 21-én a szüleikkel vagy kísérővel érkező óvodás, illetve kisiskolás gyerekeket várják.
A Kölyöknapok teljes időtartama alatt, azaz 10 óra és 13 óra között kézműves foglalkoztatók várják a gyerekeket. A programokat a szüleikkel vagy kísérővel érkező óvodás, illetve kisiskolás gyermekek igényei szerint válogatják. A színpadi programokat jó idő esetén a Nemzeti Színház előtt, a Hajóorrban tartják.

Fabók Mancsi Bábszínháza (fotó: Magart)

Fabók Mancsi Bábszínháza (fotó: Magart)

Kölyöknap – program:

11:00 órától
Fabók Mancsi Bábszínházi előadása
A háromágú tölgyfa tündére
Gobbi Hilda Színpad / Jó idő esetén Hajóorr

Sűrű erdő közepében gazból gyütt boszorkány őriz ódon tölgyfába zárott három tündérleányt. Mesénk arról beszél, hogy éretlenke, de jó lelkületű királyi fiú mint szabadítja meg ezeket, mint veszejt el közülük kettőt, s mint szeret meg egyet halálosan. De kettejük boldogságára várni kell türelmesen: hiszen a gazból gyütt boszorkányt sem kell félteni! Ámító fondorlatossággal széjjel szakítja az egymásnak teremtetteket, a tündérleányt több ízben elveszejti, s haj, mi kegyetlenségeket nem mível! De, hogy a szép, szelíd, tartózkodó, s kezdetekben erőtlen tündérleány mint kap erőre, s az éretlenke királyi fiúból mint válik igaz, nyitott szemekkel élő királyi személy, s hogy kettejük fényes szerelme legyőzi- e a sötét fondorlatokat, azt csak azok láthatják, kik megtekintik előadásunkat. Az előadás Az EMMI és NKA támogatásával jött létre.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar

Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar

12:00 órától
Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar
Gobbi Hilda Színpad / Jó idő esetén Hajóorr

Csukás István, Dolák-Saly Róbert, Kukorelly Endre, Kovács András Ferenc és Finy Petra versei elevenednek meg a zenekar tagjainak megzenésítésében. Dalok a családról, a barátságról, szerelemről, emberségről, összetartozásról. A hangzásvilág kialakításakor különösen figyeltek arra, hogy az egész családnak igazi, közös zenei élményt nyújtsanak. Farkasházi Réka színésznő, drámapedagógus, két gyermek anyukája, fontos feladatának érzi, hogy az igényes szövegek és zenei világ által egy érzékeny lelkű, nyitott, értő közönséget neveljen ki. Zenésztársai, akik egytől-egyig az ország legnagyszerűbb zenészei közé tartoznak, aprólékos munkával alakították ki a lemez anyagát kicsik és nagyok örömére, melyet ‘Az év hazai gyermek albuma’ kategóriában az év elején Fonogram- díjjal tüntették ki.

 
 

Kapcsolódó anyagok