3 éves a K2 Színház! – Úgy néz ki, hogy lesz 4 is!

2017 május 19. péntek, 9:19

A k2 Színház a 2017/18-as évadban is folytatja a munkát. Az, hogy miként, az alábbiakból kiderül.

A nyár folyamán minden érdeklődő találkozhat a csapattal a zalaegerszegi ZAKO Fesztiválon, a THEALTER Fesztiválon és az Ördögkatlan Fesztiválon – ahol helyspecifikus előadásaik záróakkordjaként Beremendre látogatnak és a fesztivál utolsó napján eljátsszák mind a négy, a helyszínen készült előadásukat! Egyúttal megrendezésre kerül a tavalyi évben nagy sikert aratott k2 Színjátszó Tábor, amelyre a jelentkezés már elindult (Információt itt talál: http://www.tortenetipark.hu/).

K2 Színház / Holdkő olvasópróba

K2 Színház / Holdkő olvasópróba

A k2 rendezői ismét meghívást kaptak – az idén bemutatott Hantocska című előadás sikerén felbuzdulva – a celldömölki Soltis Lajos Színháztól, ahol Horváth Szabolcs közreműködésével készülnek egy évad eleji bemutatóra.

Szeptember és október folyamán a MU Színházban tantermi előadást mutatnak be az e célra kettéosztott k2-s színészgárdájával. Szophoklész Antigonéját Fábián Péter, míg a Robert Merle Mesterségem a halál című regénye nyomán készülö, A Hűség című előadást Benkó Bence állítja színpadra…

Decemberben különleges együttműködésben vesz részt a csapat, hiszen a Miskolci Nemzeti Színházzal közösen készítenek el egy, a társulat rendezői által írt és rendezett darabot, melynek címe Emberek Alkonya lesz. Az idei Elza, vagy a világ vége című előadás után ezúttal nem csak a rendezők, hanem a teljes csapat részt vesz a produkcióban, a miskolci színészekkel kiegészülve. Az előadás Budapesten is látható lesz.

Februárban a Horgas Ádám rendezte 1984 című Orwell-regény átiratában vendégszerepel majd a társulat, melynek bemutatóját az Átrium Film-Színházban tartják.

Április elején is tartanak egy premier, Ascher Tamás és Hegymegi Máté vendégrendezők sorába fog csatlakozni Alföldi Róbert, aki szintén rendez a csapat számára egy előadást, az Orlai Produkció támogatásával.

Alföldi Róbert / Fotó: Zsugonits Gábor

Májusban, az évad végén még egy koprodukcióra kerül sor, hiszen a K2 Színház visszatér a Stúdió K-ba, ahol Bertolt Brecht Rettegés és ínség a Harmadik Birodalomban című drámáját rendezi majd Benkó Bence és Fábián Péter. Az előadásban a két társulat összes színésze szerepelni fog.

A rendezőpáros emellett egy sci-fi színdarabot is ír majd – galaktikus magányról, miegymásról – Király Dánielnek, aki a Vígszínházban rendezi meg az elkészült szöveget.

A negyedik évadban látható lesz még a Závada Péterrel és a Szkénével közösen bemutatott Holdkő című előadás is, melynek bemutatójára májusban került sor.

K2 Színház

K2 Színház

„Óriási izgalommal vágunk neki a negyedik évadunknak. Hálásan köszönjük az eddigi érdeklődést, kitartást és bizalmat, amit a nézőinktől kaptunk idén is! Mindenkit nagy-nagy szeretettel várunk a következő évadban is a k2 előadásaira!” – fogalmazott Benkó Bence és Fábián Péter.