Elég jó anya vagyok? – Képmás estek Markó-Valentyik Annával és Varró Danival

2017 május 22. hétfő, 12:17

Folytatódik a Képmás Magazin sorozata.

A Képmás Magazin Család és művészet sorozatának májusi és júniusi Képmás-estje igazi anyák napi és apák napi program. A témákat pedig most is a művészet inspirálja: egy színházi előadás és kortárs versek.

Markó Valentyik Anna

Markó Valentyik Anna

Az Elég jó anya vagyok? című májusi est az ANYAJEGY c. előadással kezdődik, amelyet Szabó T. Anna műveiből Markó-Valentyik Anna állított össze, aki a darab előadója is. Ezután Csáky-Pallavicini Zsófia családterapeutával beszélgetünk arról, mit jelent éretté válni az anyaságra? Fel lehet készülni a kihívásokra? Hogyan folytatódik az önismeret útja anyaként? Könnyebb vagy nehezebb megküzdeni a lét nagy kérdéseivel, ha gyermekünk van?

Júniusban Apa, figyelj! című Képmás-estünk gondolatait Varró Dani versei kísérik saját előadásában. Pszichológus szakértő vendégeinkkel Szőnyi Lídiával és Gyombolai Zsolttal az apaságról gondolkodunk együtt. Tényleg eltűntek az apák? Mi az, amit csak ők adhatnak a fiaiknak és csak tőlük kaphat a lányaik? Mit vesz el a férfitól az apaság és mit ad helyette? Apamintákról és valóságos apákról, nagyapákról – nemcsak férfiaknak.

Varró Dani / Fotó: Emmer László

Varró Dani / Fotó: Emmer László

A beszélgetéseket Szám Kati, a Képmás magazin főszerkesztője vezeti.
A rendezvény ingyenes, de előzetes, vagy helyszíni regisztrációhoz kötött.

Helyszín: Várkert Bazár, RENDEZVÉNYTEREM

Időpontok:

Elég jó anya vagyok? – 2017. május 26. péntek 19 óra
Regisztrálni itt lehet.

Apa, figyelj! – 2017. június 6. kedd 19 óra
Regisztrálni itt lehet.