Önarckép álarcokban – Vecsei Miklós tárlatot vezet a PIM-ben

2017 május 30. kedd, 15:27

Május 15-én nyílt az Önarckép álarcokban című Arany János emlékkiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A játékos és formabontó kiállításban a költő eredeti kéziratai, tárgyai és a korszak izgalmas vizuális világa, nagyszerű képzőművészeti alkotásai között bolyongva pillanthatunk a méltán tisztelt klasszikus, sőt elérhetetlen nyelvzseni álarcai mögé: a tárlat az kételyeivel vívódó, esendő, emberi dilemmáival a mindannyiunkhoz közel álló, szerethető Arany Jánost mutatja be.

Vecsei Miklós (fotó: Dömölky Dániel)

Vecsei Miklós (fotó: Dömölky Dániel)

Vecsei Miklós, a Vígszínház társulatának tagja az Önarckép álarcokban kiállítás „magyar hangja”, sok szállal kötődik Arany Jánoshoz, nemrég mutatták be a költőről írt, Kinek az ég alatt már senkije sincsen című darabját.

A PIM ESTI EXTRA minden hónap utolsó szerdáján különleges programokkal, rendhagyó tárlatvezetésekkel. Minden kiállítás 20 óráig látogatható. Belépőjegy: 800/400 Ft.

20 órától Újragombolt Arany-dalok koncert – Dresch Mihály, Ferenczi György és a Rackajam vagy épp Ágoston Béla és Busa Pista a Nana Vortex-szel kiegészülve a megszokott zenei igényességgel és kreativitással fognak a húrok pengetéséhez: a költő dallamait megtartva hangszerelik elő, kortárs kompozícióvá Arany János zenei örökségét.