65 éves a Vidám Színpad – Gálaműsorral ünnepelnek

2017 június 01. csütörtök, 15:20

1951. szeptember 12-én egy kabaréműsorral nyitotta meg nézőközönsége előtt kapuit a Vidám Színpad a Révai u 18. alatt található épületben. Első igazgatója Gál Péter rendező volt, aki 1957-ig igazgatta az intézményt, amely az elkövetkező évek során a legendás magyar kabaré fellegvára lett és a legnagyobb nevettetők otthonává vált. 1979 őszétől Kis Színpad néven pedig már a kamaraszínpad is megnyitott.

2008-ban Puskás Tamás igazgatása alatt megszűnt az intézmény, amely 2013-ban indult újra, már Óbudán, ahol az Átrium Eurocenter 440 fős színháztermében talált új otthonra Böröndi Tamás igazgatása és Straub Dezső művészeti vezetése mellett, és a műfaj – amely néhány éven keresztül kiszorult a fővárosból -, újra elkezdte magához vonzani a nevetésre és a felhőtlen kikapcsolódásra vágyó nézőit.

65 évad a nevetés és a színvonalas szórakozatásért, ahol olyan művészek kápráztatták el estéről estére művészetükkel a nézőket, mint Kazal László, Kabos László, Csala Zsuzsa, Lórán Lenke, Bodrogi Gyula, Voith Ági, Salamon Béla, Kibédi Ervin, Horváth Tivadar, Verebély Iván, Zana József, Urbán Erika, Nyertes Zsuzsa, Böröndi Tamás, Straub Dezső, Csákányi László, Kellér Dezső, Verebes István, Bajor Imre, Harsányi Gábor és a főrendező Kalmár Tibor.

A Vidám Színpad június 8-án csütörtökön nagyszabású gálaműsorral ünnepli 65. születésnapját, amelyen a jelenkor és a régi legendás társulat tagjai is fellépnek. Együtt, egy célért, hogy emlékezzenek a műfaj nagyjaira és a színházra, amely ma már újra a vidámságot kedvelő nézők találkozóhelye.

Ezen az estén ünnepli Straub Dezső is a 65., Kalmár Tibor a 85., míg Lórán Lenke a 90. születésnapját, így egy négyes ünnepség keretén belül búcsúztatják az évadot.

Fellépők: Bodrogi Gyula, Böröndi Tamás, Cs. Németh Lajos, Esztergályos Cecília, Géczy Dorottya, Götz Anna, Harsányi Gábor, Kalmár Tibor, Nyertes Zsuzsa, Pálos Zsuzsa, Rátonyi Hajnalka, Straub Dezső, Szolnoki Tibor, Tóth Judit, Várkonyi András, Zsadon Andrea, továbbá Bartha Alexandra, Baronits Gábor, Beleznay Endre, Bodrogi Bobo Attila, Fésűs Nelly, Gieler Csaba, Hábermann Lívia, Kokas Piroska, Köllő Babett, Nagyváradi Erzsébet, Pap Kati, Straub Péter, Szabó Sipos Barnabás, Szemán Béla, Szilvási Judit, Timon Barna, Virág László Balu.