“Kísérletező kedvünk nem állt meg” – Új játszóhellyel vár jövőre a Karinthy Színház

2017 június 01. csütörtök, 9:51

“Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a sikerek és a rekordok évadát zártuk idén”.

“A Karinthy Színház elmúlt 35 éve alatt mindig is híres volt a kísérletező kedvéről és bátorságáról, melyek sokszor sikerek formájában igazolták is magukat. Az idei évad sem volt másképp, sőt!” – áll a Karinthy Színház évadzáró közleményében.

Az új darabok bemutatóinak egytől egyig kísérleti jelleggel és merészséggel álltunk neki, de a fogadtatás ezúttal is igazolt minket!

Rekord számú bemutatóink sorát a Bozsik Yvette rendezte Rozsda Lovag és Fránya Frida mesemusical nyitotta meg, melyet rögtön egy angol humorral átszőtt krimivígjáték követett, a Szajré, Böhm György rendezésében. Karinthy Márton Aszlányi Károly régen látott társadalmi vígjátékát rendezte meg, Péter, avagy szélhámos kerestetik… címmel.

Karinthy Színház

Karinthy Színház

Decemberben újabb fordulóponthoz érkeztek: bemutatták első musicalüket, egyenesen a Broadway-ről. A Chicago és a Kabaré szerzőinek a tollából született Nercbanda igazi sztár szereposztással került bemutatásra Korcsmáros György rendezésében. 5 évvel ezelőtt kuriózumként mutatták be Stephen King: Tortúra című pszichothrillerát. Akkor, a Broadway bemutató miatt a játszási jogokat világszerte visszavonták, de idén januárban – Európában elsőként – újra megkapták a jogot. Újfent Balázs Andreával mutatták be az előadást, aki ezúttal partnerként Árpa Attilát tudhatja maga mellett. Az előadás rendezője ezúttal is Iványi Árpád. Februárban Szántó Erika rendezésében Ronald Harwood: Szembesítés című drámájával folytatták az évadot. Ebben az előadásban tért vissza a színpadra hosszú idő után Balázsovits Lajos, olyan partnerek mellett, mint Szilágyi Tibor, Györgyi Anna vagy a szintén rég nem látott Olasz Ági.

Az évad utolsó bemutatójával a legkisebbeknek kívántak kedveskedni: Zsurzs Kati tollából született a Zsuzsika hangja című interaktív zenés előadás, mely a színház kulisszatitkaiba vezeti be a nézőket. Zsurzs Kati nemcsak szerzője, de az egyik szereplője sőt a rendezője is ennek a bájos játéknak.

A kísérletező kedv nem állt meg ennél az évadnál. A teátrum 36. kapunyitásával újabb, eddig a Karinthyban soha nem látott szerzőkkel, rendezőkkel, előadásokkal és egy új játszóhellyel várják Önöket! A Karinthy Színház két előadása, a Gőzben és A nadrág ezentúl Pesten lesz látható a Hatszín Teártumban.

A következő évad bemutatóinak sorát Karinthy Márton rendezése nyitja meg, a Pulitzer-díjas író, Thornton Wilder: A mi kis városunk című darabjával. Újra színre viszik Molnár Ferenc: Az ördög című remekművét, elsősorban Balikó Tamás emlékének tiszteletére, ezúttal Szabó P. Szilveszter főszereplésével és rendezésében. Még ebben az évben színpadunkra kerül egy igazi Eisemann operett, a XIV. René. A műfajjal együtt a rendező is debütál a színházban, hiszen Csizmadia Tiborral eddig még nem volt szerencséjük együtt dolgozni. A 2018-as év szintén egy újdonsággal indul, hiszen a Nézőművészeti Kft.-vel koprodukcióban a Rejtő-köpönyeg címen Rejtő Jenő életéről készülő előadás rendezője és egyben egyik főszereplője Scherer Péter lesz. Karinthy Frigyes – amellett, hogy a színház névadója – az egyik legtöbbet és leghosszabban játszott előadásuk, a Tanár úr kérem szerzője is egyben. Úgy gondolták, hogy remekművét az évad zárásaként megzenésítve és fiatalos lendülettel fűszerezve, Simon Kornél rendezésében újra színre viszik.