Naptárlányok – Női energiák, bátor színésznők a Magyar Színházban

2017 június 06. kedd, 9:22

A Magyar Színházban elkezdődtek Tim Firth: Naptárlányok című darabjának próbái. A főszerepekben: Igó Éva, Hegyi Barbara, Tóth Enikő, Soltész Bözse, Tahi József, Bede-Fazekas Szabolcs, Benkő Nóra. A rendező: Tallós Rita

Anglia nagyjából mértani közepén található Rylstone kisváros. Ott éltek és még élnek is azok a nők, akik 1999-ben összefogtak, hogy özvegyen maradt barátnőjük ötletét megvalósítsák. Egy megfelelő kanapét akartak vásárolni a helyi kórháznak, amelyben elüldögélhetnek azok a családtagok, akik kemoterápiás kezelésre kísérik a rokonukat.

Annie, Chris és a többiek – a helyi nőegylet tagjai – soha nem látott üzleti- és világsikert arattak a saját egyleti naptárukkal, amelyben ők maguk pózoltak. Mégpedig meztelenül! A történetüket meséli el a NAPTÁRLÁNYOK.

Régen nem látott nagy-női-csapat szerveződik azért, hogy szívhez szóló színházi előadás szülessen. Női energiákkal, humorral, érzelemmel, indulatokkal. Belemenős, bátor színésznők készülnek elkápráztatni a Magyar Színház nézőit.

“A Naptárlányok őszinte darab: minden mondata mögül süt az életigenlés, az összefogás, a barátság és a humor. Végül is többek lettek ők, mint egy naptár és egy kanapé. A középkorú nők és férfiak pontos választ adnak majd arra, hogy mitől és mennyivel. A fiatalok pedig meghatottan ismerhetnek rá a saját szüleikre, akikben mind ott rejlik ez a szolidaritás és erő – csak merjék egyszer szabadjára engedni!” – áll a színház ajánlójában.

A bemutató szeptember 29.