Megduplázta jegybevételeit és nézőszámát a Magyar Színház

2017 június 08. csütörtök, 7:12

A 2016/2017-es évadban 282 saját és 50 vendégelőadásnak adott helyet a Pesti Magyar Színház, amely két év alatt megduplázta a jegybevételeit.

Balázs András, Benkő Nóra, Pavletits Béla / ​Fotó: Kozma János​

Balázs András, Benkő Nóra, Pavletits Béla / ​Fotó: Kozma János​

A teátrum  közleménye szerint a 2015-ös évad 227 saját előadásához képest a 2016/2017-es évadban 282 előadást tartott. Míg a 2015/2016-os évadban 62 előadás volt akadálymentesített látás- és hallássérültek számára, úgy a 2016/2017-es évadban 89 előadás, ebből 7 alkalommal pedig egyszerre jelnyelvi tolmácsolás és audionarráció is jelen volt az előadáson.

Zalán János és Balázs András / ​Fotó: Kozma János​

Zalán János és Balázs András / ​Fotó: Kozma János​

2015. október és 2017. május között több mint 150 előadás valósult meg látás- és hallássérültek számára akadálymentesítve, ezzel a Pesti Magyar Színház jóval az országos átlag fölött teljesített – olvasható a szerdai évadzáróról szóló közleményben.

A jegyeladások tekintetében is emelkedés volt tapasztalható: a két évvel ezelőtti 56 ezres nézőszám több mint 102 ezerre emelkedett, a látogatottság pedig 67,8 százalékról 84,93 százalékra. A jegybevétel két éve alatt megduplázódott anélkül, hogy a Magyar Színház jegyárat emelt volna; 117,5 millióról csaknem 233,2 millióra nőtt.

Zalán János és Benkő Nóra / ​Fotó: Kozma János​

Zalán János és Benkő Nóra / ​Fotó: Kozma János​

A Pesti Magyar Színház a 2016/2017-os évadot 332 előadással zárja, és saját előadások nézőszáma az előző évadokhoz képest még tovább növekedett.

A következő évadra tervezett bemutatók között szerepel a Queen együttes slágereit megszólaltató We will rock you és a Holnap tali sorozat musicalváltozata ugyanúgy, mint a drámairodalom klasszikusai, a Rómeó és Júlia és az Ármány és szerelem, de az igaz történeten alapuló Naptárlányok is, amely elmeséli, miért vállal néhány tisztes korú hölgy erotikus fotózást egy fontos közös ügyért.

Zalán János és Szatmári Attila / ​Fotó: Kozma János​

Zalán János és Szatmári Attila / ​Fotó: Kozma János​

A társulati ülésen átadták a színház hagyományos díjait is. A Farkas-Ratkó-vándorgyűrűt Szatmári Attila kapta, a legjobb női főszereplőnek járó Főnix díjat Benkő Nóra, a legjobb férfi főszereplőét Pavletits Béla vehette át. Az igazgatóság döntése alapján a Főnix-különdíjat Balázs András műszaki vezető kapta.

A társulat köszöntötte Tóth Évát a 40 éves színművészi jubileuma alkalmából, Suskovits Péter fővilágosítót a 30. jubileuma alkalmából. A társulattól Tóth Sándor színművész búcsúzott, de a játszott szerepeit a továbbiakban is megtartja.